Gemeente Maassluis

Persbericht

Kenmerk: E.187
Datum: 25 augustus 1999

Beiaardconcert in combinatie met orgelconcert in Groote Kerk

Zaterdag 28 augustus vindt het zesde beiaardconcert in de serie zomeravondconcerten plaats. Stadsbeiaardier Gerard de Waardt speelt van 19.15 tot 20.00 uur op de beiaard. Omdat de beiaard dit jaar 25 jaar bestaat, wordt er tijdens de concerten vooral feestelijke muziek ten gehore gebracht.

De beiaard van Maassluis is het aanhoren zeer de moeite waard en dat geldt zeker ook voor het bekijken ervan. Wie nog niet eerder de toren heeft beklommen, kan dat op 19 juni doen. Belangstellenden voor de rondleiding in de toren van de Groote Kerk, kunnen zich op 28 augustus tussen 18.45 en 19.00 uur melden aan de voet van de toren, achter de Groote Kerk.
Uit veiligheidsoverwegingen zijn aan de rondleiding wel enkele spelregels verbonden. Zo is de minimumleeftijd voor het beklimmen van de toren vastgesteld op 8 jaar. Kinderen van 8 tot 14 jaar mogen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene de toren beklimmen.

Aansluitend om 20.15 uur wordt door Sander van Marion een orgelconcert met als titel "Spelend de Eeuwen door" ..... op weg naar een nieuw millennium..... gegeven in de Groote Kerk. Plaatsbewijzen hiervoor zijn verkrijgbaar op de avond van het concert. De toegangsprijs bedraagt f. 10,--; kinderen tot 12 jaar en houders van een CJP of Pas65 betalen f. 7,50.

In het informatiecentrum in de hal van het stadhuis is een folder verkrijgbaar met meer informatie over de beiaard in de Groote Kerk, de torenbeklimmingen en uiteraard de serie zomeravondconcerten.

Laatste wijziging: 25 August 1999

Deel: ' Beiaardconcert in Groote Kerk Maassluis - 1744 '
Lees ook