Ingezonden persbericht


Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

Beide Carsport-Vipers vallen vroegtijdig uit

Jarama (E), 30 september 2001 - Beide Chrysler Vipers van het Team Carsport Holland vielen voortijdig uit in de tiende en voorlaatste ronde van het FIA GT-kampioenschap op het circuit van Jarama in Spanje. Jeroen Bleekemolen (Aerdenhout) en Mike Hezemans (Eindhoven) moesten opgeven na een aanrijding, waarbij het team veel tijd verloor. Michael en Sebastiaan Bleekemolen (beiden Aerdenhout) vielen uit als gevolg van een kapotte versnellingsbak.

De tiende en voorlaatste ronde van het FIA GT-kampioenschap werd verreden in het kader van het Eurosport Super Racing Weekend op het circuit van Jarama bij Madrid. De kwalificatie verliep ditmaal niet optimaal voor de beide Viper-equipes van Team Carsport Holland, want geen van tweeën haalde de limiet voor de Superpole-kwalificatie voor de snelste zes. "Bij onze auto is, net als op de Nürburgring, de splitter afgebroken. Daardoor hadden we te weinig neerwaartse druk en ging het niet snel genoeg", aldus Mike Hezemans. Jeroen Bleekemolen reed in de tweede tijdtraining weliswaar nog de snelste tijd, maar dat had geen invloed meer op de startopstelling, zodat het team vanaf de zevende plaats vertrok. Ook Michael en Sebastiaan Bleekemolen hadden de nodige problemen. "Enerzijds wat dingen met de afstelling, waardoor het niet helemaal lekker liep, anderzijds ook met langzamere deelnemers. Doordat de baan met 3,7 km vrij kort en ook nog eens erg smal is, reden er voortdurend andere auto's in de weg", verklaarde Michael Bleekemolen.

In de race startten beide Vipers voortvarend. De opmars van Mike Hezemans werd echter al snel gestopt, toen hij door Jamie Campbell-Walter in de Lister Storm van de baan gereden werd. "Toen spinde ik nog een keer en belandde in de grindbak. Daar verloren we vier ronden. Jeroen heeft nog zijn stint gereden, maar we hadden teveel achterstand opgelopen en hebben uiteindelijk de strijd moeten staken", verklaarde Hezemans. "Het enige goede is dat we nu voor de volgende race 40 kg minder ballastgewicht aan boord moeten meenemen." Ook de Viper van Sebastiaan en Michael Bleekemolen ging goed van start.

Sebastiaan kon voor de eerste bocht al vele plaatsen goedmaken en reed korte tijd later zelfs op de derde positie. Zo gaf hij het stuurwiel over aan zijn vader, maar tijdens de rijbeurt van Michael Bleekemolen gaf de versnellingsbak de geest en was de uitval een feit. "Jammer, want we gingen echt heel goed. We konden het tempo van de koplopers bijhouden en een tweede of een derde plaats had er zeker in gezeten. Hopelijk kunnen we tijdens de finale nog een keer goed voor de dag komen", zei Sebastiaan Bleekemolen. De overwinning in Jarama ging naar de Prodrive-Ferrari van Rickard Rydell en Alain Menu. De finale wordt verreden op 21 oktober in het Portugese Estoril.

Voor de redactie:
Voor nadere informatie: Mike Hezemans, tel. (06) 53 636 636, Jeroen Bleekemolen, tel. (06) 54 76 11 62, Michael Bleekemolen, tel. (06) 53 16 00 22, Sebastiaan Bleekemolen (06) 53 19 71 48

Zoekwoorden:

Deel: ' Beide Carsport-Vipers vallen vroegtijdig uit in Spanje '
Lees ook