Bekaert S.A

Persberichten

PERSMEDEDELING -- 15.03.1999

Bekaert richt nieuwe vennootschap op voor filtersystemen.

N.V. Bekaert S.A heeft beslist om een nieuwe vennootschap op te richten die de naam zal dragen :

"N.V. Bekaert Fibre Processing Systems" (BFPS).

De nieuwe vennootschap, een 100 % dochtervennootschap van N.V. Bekaert S.A., zal voorlopig gevestigd worden in het Bedrijvencentrum Regio Kortrijk te Wevelgem. BFPS zal haar activiteiten aanvatten van zodra de vennootschap opgericht is en de nodige vergunningen verleend zijn, naar alle waarschijnlijkheid midden 1999. De vennootschap zal in de aanvangsfase 4 personen tewerkstellen, maar tegen het einde van dit jaar zal de tewerkstelling minstens verdubbelen.

Het doel van BFPS is de ontwikkeling, productie en verkoop van geschaafde Bekinitâ vezels en Bekinitâ vezelproducten, evenals de ontwikkkeling, productie en verkoop van nieuwsoortige filtratrie-elementen, voornamelijk gericht op toepassingen van micro-filtratie.

De technologieën die door de nieuwe vennootschap zullen toegepast worden bestaan o.m. uit het schaven van dunne metaalvezels, het vernaalden van vezelweb en de productie van fijn gelaste Bekicrossâ filterelementen.

De geschaafde Bekinitâ vezels, uit voornamelijk hittebestendige en hoog corrosiebestendige materialen, vinden hun toepassing bij o.a. magnetische separatie en substraten voor katalysatoren.

De beoogde afzetmarkten voor de nieuwe types filterelementen situeren zich vooral in de chemische sector, de bio-chemie en de voedingsindustrie.

De Heer Pol Huysentruyt, General Manager van de business unit "Bekaert Fibre Technology" geeft de volgende commentaar bij de oprichting van deze nieuwe vennootschap : "Het afsplitsen van de afgewerkte producten van de filtermedia half-fabrikaten in een afzonderlijke vennootschap, biedt de mogelijkheid van een meer gefocuste marktbenadering, en is tevens een platform voor groei via overnames of joint-ventures in de gespecialiseerde filtratie-business."

De Heer Guy Haemers, Algemeen Directeur "Bekaert Advanced Materials" voegt daar aan toe: "Deze nieuwe vennootschap is opnieuw een bewijs dat er bij Bekaert hard gewerkt wordt aan groei gebaseerd op de kerncompetenties waarover de Groep beschikt. Er wordt hierbij gefocust op groeiende en beloftevolle marktsegmenten en geavanceerde producten met een hoge toegevoegde waarde die een goede rendabiliteit kunnen waarborgen."

N.V. Bekaert S.A., hoofdvennootschap van de Bekaertgroep met directiekantoren te Kortrijk (België) en genoteerd op de Beurs van Brussel, is wereldwijd leidinggevend producent van staaldraad, staaldraadproducten, staalkoord en diverse geavanceerde materialen. De Groep beschikt over 68 productie-eenheden verspreid over 23 landen en behaalde in 1997 een gezamenlijke omzet van 2,4 miljard EUR.

Einde persmededeling.

Voor alle verdere informatie :

Willy Snaet
Directeur Groepscommunicatie en Algemeen Secretaris N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
B-8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11
Fax +32/56/23.05.48
e-mail : SNAET_Willy/HEADQ@bekaert.com


Deel: ' Bekaert richt nieuwe vennootschap op voor filtersystemen '
Lees ook