Bekaert S.A

PERSMEDEDELING -- 18.10.1999

Bekaert verkoopt Warrington

Acertec Holdings Ltd (Verenigd Koninkrijk) en N.V. Bekaert S.A. (België) hebben vandaag aangekondigd dat zij een akkoord ondertekend hebben om hun productie van staaldraad in het Verenigd Koninkrijk te herschikken.

Carrington Wire Ltd, een dochteronderneming van Acertec, en Tinsley Wire Ltd, (TWIL) een dochteronderneming van Bekaert, zijn al geruime tijd overtuigd van de noodzaak van een rationalisatie van de productie van staaldraad als gevolg van de belangrijke overcapaciteit in de sector in Engeland en de aanhoudende sterkte van het Britse Pond.

Het akkoord voorziet dat Bekaert zijn draden voor bedden en zitmeubelen, koudstuikdraden en nagels, die momenteel geproduceerd worden in de fabriek van TWIL te Warrington, evenals de fabriek te Warrington zelf, alsook de klare draden die momenteel geproduceerd worden in TWIL's fabriek te Sheffield, zal verkopen aan Acertec. Bekaert zal een aantal producten behouden die op dit ogenblik in haar fabriek te Warrington geproduceerd worden, met name landbouwafsluitingen (stock fence), prikkeldraad, nietendraad en kabels. TWIl zal deze producten overbrengen naar haar fabriek te Sheffield terwijl Carrington gelijktijdig de klare draden vanuit de fabriek te Sheffield zal overbrengen naar haar nieuwe fabriek te Elland.

Steve Longbottom, Gedelegeerd Bestuurder van de Carrington Draad Groep, gaf de volgende commentaar bij dit akkoord. " Staaldraad is een product geworden dat internationaal verhandeld wordt. Wij moeten optornen tegen sterke concurrentie van binnen en buiten Europa. Indien wij, Engelse producenten, onze positie willen behouden moeten wij streven naar een grotere efficiëntie in alles wat wij doen. Wij kunnen niet zomaar verder teveel niet gespecialiseerde fabrieken laten draaien terwijl onze buitenlandse concurrenten reeds heel wat kostendalingen in hun productie doorgevoerd hebben. "

Neil Purshouse, Gedelegeerd Bestuurder van Tinsley Wire Ltd, voegde daar aan toe, " Wij werken reeds ettelijke maanden aan dit project en wij zijn tot het besluit gekomen dat een structurele verandering de enige positieve uitweg is voor alle betrokkenen in de sector. Dit akkoord laat Bekaert toe om zich te concentreren op bedekte draden en draadproducten terwijl Carrington zijn efficiëntie kan opvoeren in hoog- en laagkoolstof draden. Ik verwacht dat dit door al onze klanten en leveranciers gunstig onthaald zal worden. "

De Carrington Draad Groep is gevestigd te Elland in het Verenigd Koninkrijk. Haar moedermaatschappij, Acertec Holdings Ltd, was vóór de management buy-out in juli 1999 gekend als Hall Engineering plc.

Tinsley Wire Ltd maakt deel uit van de internationale Bekaert Groep, met directiekantoren in België, met meer dan 70 fabrieken in meer dan 20 landen en met wereldwijd meer dan 16.000 medewerkers.

Einde persmededeling.

Voor alle verdere informatie :

Willy Snaet
Vice President Corporate Communication and Corporate Secretary N.V. Bekaert S.A.
President Kennedypark 18
Belgium-8500 Kortrijk
Tel. +32/56/23.05.11 - Fax +32/56/23.05.48
e-mail : Snaet_Willy@corporate.bekaert.com

Deel: ' Bekaert verkoopt Warrington '
Lees ook