NED. KANKERBESTRIJDING-KWF

Collecte Nederlandse Kankerbestrijding

BEKENDE NEDERLANDERS COLLECTEREN VOOR DE NEDERLANDSE

KANKERBESTRIJDING/KWF

Amsterdam, 31 augustus 2001 - Willeke Alberti, Yvonne van Gennip en Acda en De Munnik voegen zich bij de 120.000 collectanten die volgende week op pad gaan voor de jaarlijkse collecte voor de Nederlandse Kankerbestrijding/Koningin Wilhelmina Fonds (KWF).

Willeke Alberti collecteert maandagavond 3 september 2001 in Laren. Zij start haar collecteronde om 18.30 uur aan de Slangenweg 41. Zij collecteerde in 1999 al op de Dam in Amsterdam voor de het KWF en was ook nauw betrokken bij de concerten die dat jaar in het kader van het 50-jarig jubileum van het KWF in het hele land werden gegeven.

Yvonne van Gennip ziet collecteren als haar manier van kankerbestrijding. 'Ik heb het van nabij meegemaakt en wil mijn steentje bijdragen. Dankzij onderzoek is inmiddels meer mogelijk en zijn behandelingen humaner geworden. Maar er moet nog heel wat gebeuren en daar is veel geld voor nodig. Ik help graag eraan mee, dat bijeen te brengen', aldus Yvonne. Zij start haar collecteronde maandagavond 3 september 2001 om 19.30 uur in de Saenredamstraat 124 in Haarlem.

Acda en De Munnik collecteren dinsdagavond 4 september 2001 in Zevenaar, waar zij die avond optreden met hun nieuwe theaterprogramma. Zij starten met collecteren om 18.30 uur in de omgeving van Schouwburg de Bommersheuf aan de Steenweg 4.

Willeke Alberti en Acda en De Munnik hebben ook meegewerkt aan de CD 'Liedjes voor altijd 2'. Van elke verkochte CD ontvangt het KWF f 6,50. De CD is verkrijgbaar in de platenwinkels. De CD 'Liedjes voor altijd 1' die in 1999 is uitgebracht heeft f 70.000,- opgeleverd.

De komende collecte voor de kankerbestrijding (3 t/m 8 september) wordt gehouden onder het motto 'Mijn manier van kankerbestrijding'. Het KWF wil daarmee laten zien, dat er heel veel manieren van kankerbestrijding zijn. Niet alleen als onderzoeker of dokter kun je iets doen, maar bijvoorbeeld ook door te collecteren of met een royale gift in de collectebus.
Totaal zijn in ons land ruim 1600 plaatselijke KWF-afdelingen actief voor de organisatie van de collecte. Vorig jaar bracht de collecte bijna 17 miljoen gulden op. De KWF-collectanten hopen die opbrengst dit jaar te overtreffen.


-----------Mededeling voor de redactie, niet voor publicatie---------------

Redacties kunnen voor meer informatie contact opnemen met de afdeling Pers/PR van de Nederlandse Kankerbestrijding/KWF, tel. 020- 5700538, e-mail pers/pr@kankerbestrijding.nl. Dit bericht staat tevens op ANP-net. Ook op www.kankerbestrijding.nl vindt u informatie over de komende collecte voor de kankerbestrijding.
U bent van harte welkom om verslag te doen van de collecterondes van deze bekende Nederlanders. Wilt u wel even laten weten dat u komt, dan kunnen wij daarmee rekening houden.

31 aug 01 16:20

Deel: ' Bekende nederlanders collecteren voor Kankerbestrijding '
Lees ook