Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bekendmaking van de eerste Jonge Dichter des Vaderlands op zaterdag 2 juni

Zaterdag 2 juni 2012 wordt om 19:30 uur tijdens de finale van Doe Maar Dicht Maar in de Oosterpoort te Groningen de allereerste Jonge Dichter des Vaderlands benoemd. Sannemaj Betten (17) uit Sint Jacobiparochie, Kenza Bolsius (17) uit Amsterdam en Joanne Hoekstra (17) uit Augsbuurt maken kans op de titel. Zij horen die avond wie van hen de meeste stemmen heeft gekregen en zich de eerste Jonge Dichter des Vaderlands mag noemen. Stemmen kan nog tot vrijdag 1 juni, 17:00 uur via www.poeziepaleis.nl/jddv/stemmen!

Joanne, Kenza en Sannemaj werden door een vakjury, bestaande uit Tweede Kamerlid Frans Timmermans (vz), Arie Boomsma (programmamaker, auteur), Bas Kwakman (directeur Poetry International), Vrouwkje Tuinman (dichter) en Nyk de Vries (dichter en muzikant), uit de inzendingen verkozen tot finalisten. Nu is het aan het publiek om te bepalen wie de eerste Jonge Dichter des Vaderlands wordt. Sinds 28 april kan iedereen stemmen op één van de drie gedichten, waarbij mooie clips werden gemaakt door De Loods media producties: deze zijn te bekijken op www.poeziepaleis.nl/jddv/stemmen.

Wat doet de Jonge Dichter des Vaderlands?
De Jonge Dichter des Vaderlands wordt voor twee jaar benoemd en schrijft en presenteert vier keer per jaar een nieuw gedicht bij zelfverkozen gelegenheden of actuele gebeurtenissen. Ook treedt de Jonge Dichter op tijdens grote jongerenevenementen en poëziefestivals als Gedichtendag, Doe Maar Dicht Maar, Poetry International, Dichters in de Prinsentuin en het Wintertuinfestival. Via Twitter/Facebook doet de Jonge Dichter verslag van haar gedichten en activiteiten. De Jonge Dichter wordt inhoudelijk gecoacht door dichter Tsead Bruinja, en krijgt zakelijke begeleiding van Stichting Poëziepaleis.

Partners en sponsoren
De Jonge Dichter des Vaderlands is een initiatief is van het Poëziepaleis in samenwerking met Poetry International en Passionate Bulkboek, en wordt mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds en Groningen Seaports. Scholieren.com is mediapartner en publiceert als eerste de gedichten van de Jonge Dichter des Vaderlands.

Stichting Poëziepaleis initieert en organiseert poëzieactiviteiten voor kinderen en jongeren, waaronder de dichtwedstrijden Kinderen en Poëzie, Doe Maar Dicht Maar, Dichter bij 4 mei en de verkiezing van de Jonge Dichter des Vaderlands.

www.poeziepaleis.nl

----------

Deel: ' Bekendmaking eerste Jonge Dichter des Vaderlands '
Lees ook