Bekendmaking winnaar Libris Geschiedenis Prijs 2016

PERSBERICHT

Bekendmaking winnaar Libris Geschiedenis Prijs 2016

Zondag 30 oktober zal juryvoorzitter Henk van Os bekendmaken wie de winnaar is van de tiende editie van de Libris Geschiedenis Prijs.

De vijf kanshebbers zijn:

· Machiel Bosman De roofkoning. Prins Willem III en de invasie van Engeland (Uitgeverij Athenaeum - Polak & Van Gennep)

· Philip Dröge Moresnet. Opkomst en ondergang van een vergeten buurlandje (Uitgeverij Het Spectrum)

· Elisabeth Leijnse Cécile en Elsa, strijdbare freules (Uitgeverij De Geus)

· Lodewijk Petram De vergeten bankencrisis (Uitgeverij Atlas Contact)

· Annejet van der Zijl De Amerikaanse prinses (Uitgeverij Querido)

Uitreiking

Op zondagochtend 30 oktober 2016 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2016 uitgereikt door juryvoorzitter Henk van Os tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT, van 10.00 – 12.00 uur op NPO Radio 1.

Over de Prijs

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. Aan de prijs is een bedrag van € 20.000,- verbonden.

Jury 2016

De jury van 2016 wordt gevormd door: Karin van den Born, eindredacteur NTR-televisie; Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis van het Rijksmuseum Amsterdam; Alexander Münninghoff, journalist en schrijver, tevens winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2015 met het boek De stamhouder, Peter Raedts, hoogleraar middeleeuwse geschiedenis aan de Radboud Universiteit; Frans Smits, hoofdredacteur van Historisch Nieuwsblad; Ellen Snoep, projectmanager Maand van de Geschiedenis / Nederlands Openluchtmuseum; Martin Sommer, redacteur van de Volkskrant. Juryvoorzitter is dit jaar prof. mr. Henk van Os, oud-directeur van het Rijksmuseum en universiteitshoogleraar Kunst en Samenleving aan de Universiteit van Amsterdam.

Samenwerking

De Libris Geschiedenis Prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, 100 Libris-boekhandels, het Nederlands Openluchtmuseum, de NTR/VPRO, Rijksmuseum Amsterdam en de Volkskrant en wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt. Met deze prijs willen de initiatiefnemers een stimulans geven aan het goede historische boek in Nederland.

De Libris Geschiedenis Prijs maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis, www.maandvandegeschiedenis.nl.

Deel: ' Bekendmaking winnaar Libris Geschiedenis Prijs 2016 '


Lees ook