De prijzen worden dit jaar op 20 april bekend gemaakt. Op die dag beslist de Nipkowjury. Het gaat om de Zilveren Nipkowschijf voor de beste televisieprestatie en de Zilveren Reissmicrofoon voor de beste prestatie op radiogebied.

Op 20 mei worden de prijzen in Hilversum uitgereikt.

Voor het zover is, eerst een terugblik:

De allereerste in 1961

van links naar rechts Pierre Jansen met echtgenote, Mies Bouwman en Leen Timp

Een van de prijswinnaars van vorig jaar was Paul Witteman. Hij werd eind 1998 in een representatieve steekproef van het bureau Lagendijk ook uitgeroepen tot meest geliefde tv-verslaggever en discussieleider. Zijn reactie: ,,Zeer prettig om dit allemaal weer mee te maken. (...) Ik moet bekennen dat ik blijer was toen ik dit jaar de Nipkowschijf uitgereikt kreeg. die onderscheiding wordt namelijk door vakmensen, door tv-critici vergeven." (citaat uit Leidsch Dagblad, 30-12-'98)

Overigens is Witteman een van de weinigen die zowel de radioprijs als de tv-prijs heeft gekregen. De Zilveren Reissmicrofoon viel hem in 1984 ten deel als eindredacteur van het VARA-radioprogramma De Stand van Zaken.

De Zilveren Nipkowschijf en de Zilveren Reissmicrofoon zijn de oudste radio- en tv-prijzen van Nederland. De jury is breed samengesteld. Alle radio- en tv-critici van dag- en weekbladen worden ervoor uitgenodigd. Zij letten bij hun beoordeling uitsluitend op de kwaliteit.


Reacties: Stichting Nipkow

Zoekwoorden:

Deel: ' Bekendmaking winnaars Nipkowschijf en Reissmicrofoon '
Lees ook