Gemeente Putten

Bekendmakingen Persberichten

Gemeenteraad College Raadscommissies Vergaderschema

Adresgegevens Openingstijden Routebeschijving Ambtelijke organisatie Inspraak Bezwaar en beroep

Beschrijving van Putten Razzia Gemeentewapen

Beleidsmedewerker Financiën Medewerker vergunningen milieu Administratief-juridisch medewerker

Verkiezingen Burgerij Ruimtelijke Ordening Onderwijs Welzijn Kunst en cultuur Afval Statistische gegevens Vlaggen

Bekendmakingen deze week Bekendmakingen archief

Raadsleden Presidium Raadsagenda met bijbehorende stukken Besluiten Reglement van orde Beleidsuitgangspunten 2002-2006 Verordeningen Dualisme Verkiezingen Secretariaten politieke partijen

Collegeleden en portefeuilleverdeling Besluiten B&W deze week Besluiten B&W archief

Commissie voor Ruimtelijke Zaken Commissie voor Middelen Commissie voor Welzijn en sociale zaken Commissie voor Openbare Werken Commissie voor Algemeen bestuurlijke zaken Vertegenwoordiging Inspraak in commissies

Vakantieregeling 2001/2003

Actueel Archief

Start vaccinatiecampagne in de gemeente Putten (13-06-2002)
---

GGD

Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Noordwest-Veluwe

6 juni 2002

Start vaccinatiecampagne in de gemeente Putten

In het kader van de grootste landelijke vaccinatiecampagne die ooit in Nederland is uitgevoerd worden op donderdag 4 en vrijdag 5 juli ruim 2.500 kinderen uit de gemeente Putten gratis gevaccineerd tegen Meningokokken C.

Op donderdag 4 en vrijdag 5 juli worden kinderen van 14 maanden tot en met 5 jaar en jongeren van 15 tot en met 18 jaar uit de gemeente Putten gevaccineerd tegen
Meningokokken C in De Aker, Fontanusplein 2 te Putten.

Vanaf 24 juni krijgen deze kinderen automatisch een oproep van de GGD Noordwest-Veluwe in de bus. Ouders/verzorgers hoeven dus zelf geen contact op te nemen met de GGD. De oproepset bestaat uit een persoonlijke oproepbrief met registratiestrook, een oproepschema met datum, tijdstip en locatie en een algemene informatiefolder over de campagne. De oproep is persoonsgebonden. Dat wil zeggen dat alleen kinderen met een oproepschema gevaccineerd worden. Alle kinderen worden op leeftijd opgeroepen, peuters en kleuters het eerste deel van de dag en jongeren het tweede deel van de dag. Het is niet mogelijk om op een andere dag en tijdstip te komen dan op het oproepschema vermeld staat.

In verband met de beschikbaarheid van het vaccin vindt de vaccinatie plaats in 2 fasen. Een deel voor de schoolvakantie en een deel in september.
Voor de zomervakantie worden de volgende kinderen gevaccineerd:
1. alle kinderen geboren op of na 1 juni 1996 en voor 1 juni 2001;
2. alle jongeren geboren op of na 1 juni 1983 en voor 1 juni 1987. Na de zomervakantie zullen de kinderen geboren op of na 1 juni 1987 en voor 1 juni 1996 een persoonlijke oproep van de GGD krijgen. Ook kinderen die in bovenstaande doelgroep vallen en in 1998 zijn gevaccineerd tegen Meningokokken moeten tijdens deze campagne gevaccineerd worden.

Vanaf september 2002 wordt de vaccinatie tegen Meningokokken C opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Dit betekent dat alle kinderen deze vaccinatie dan standaard op de leeftijd van 14 maanden krijgen.

De priklocatie is in overleg met de gemeente geselecteerd. Omdat het inrichten van de locatie veel organisatie met zich mee brengt, heeft de GGD ervoor gekozen om op één locatie per gemeente te vaccineren.

De campagne wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een gratis telefoonnummer voor publieksinformatie over de vaccinatiecampagne: 0800 300 80 51. Dit nummer is op werkdagen tussen 09.00 en 21.00 uur. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ook een website:
www.vaccinatie.minvws.nl.
Op de website van de GGD Noordwest-Veluwe: www.ggd-nwveluwe.nl, kunt u ook informatie vinden over de campagne. Op deze website staat ook uitgebreide informatie over het oproepschema.
Mocht u toch nog persoonlijke vragen hebben dan kunt men op de volgende dagen en tijden bellen: op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur (telefoonnummer: 0341 439683).

Deel: ' Bekendmakingen gemeente Putten '
Lees ook