Ingezonden persbericht


Bekentenissen van de Imperfecte, 1848 - 1989 - vandaag 22.11.2014 - 22.02.2015

Op 22 november 2014 opent in de oudbouw van het Van Abbemuseum Bekentenissen van de Imperfecte, 1848 - 1989 - vandaag, een tentoonstelling over kunst, ambacht, werk en leven. De tentoonstelling presenteert een brede mix van historisch materiaal, design en hedendaagse kunstprojecten om op te reflecteren, maar ook om te gebruiken. Het kijkt naar onze moderne wereld en volgt een rode draad die loopt van de revoluties van 1848 via de val van de Berlijnse Muur in 1989 naar vandaag.

Het tentoonstellingsontwerp is ontwikkeld door kunstenaar Liam Gillick en speelt met het idee van de barricade - symbool van de Februarirevolutie in Frankrijk; door "obstakels" te plaatsen die de bezoeker door de tentoonstelling leiden en een omlijsting vormen voor de tentoongestelde werken. In deze architectuur zijn nieuwe en oude kunstwerken te zien van onder meer Constant, Adam Clarke, Jeremy Deller, Fernando García-Dory, Renzo Martens, Miralda, Li Mu, Wendelien van Oldenborgh, Alexandra Pirici & Manuel Pelmus, John Ruskin, Static en Akram Zaatari, naast design, traditioneel ambachtswerk en een robot.

Tijdens de opening op zaterdag 22 november zijn er om 16.00 uur toespraken in het auditorium van het museum door Charles Esche (directeur Van Abbemuseum), Alistair Hudson (co-curator, MIMA en Grizedale Arts) en Agnes Jongerius (PvdA Europarlementariër).

Deel: ' Bekentenissen van de Imperfecte, 1848 - 1989 - vandaag '


Lees ook