CDA

Verhagen: belangrijk dat Amerika zich heeft uitgesproken over Midden-Oosten

"Zonder Amerika komt er geen oplossing in het Midden-Oosten. Daarom is het heel belangrijk dat ze zich zo duidelijk hebben uitgesproken." Tweede Kamerlid Maxime Verhagen zegt dit in reactie op de speech van president Bush over het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Verhagen: "Mijn eerste reactie is positief, Amerika laat zien dat ze erop gericht is te komen tot een onafhankelijke Palestijnse staat met de garantie van veiligheid voor Israël. Terecht wordt de Palestijnse autoriteit aangesproken op zijn verantwoordelijkheid om een einde aan het terrorisme te maken", aldus de buitenlandspecialist.

" Wel vind ik het te ver gaan dat Amerika zegt dat Arafat moet vertrekken, temeer omdat Arafat de gekozen leider van de Palestijnen is. Ook is er geen zekerheid dat er iemand anders is die gedragen wordt door het volk en de terroristen kan beïnvloeden."

Verhagen: " Het is jammer dat er geen concrete uitwerking is van plannen om in juli met vredesonderhandelingen te beginnen. Wel zijn er voldoende aanknopingspunten in de speech en biedt het zicht op herstel van de onderhandelingen om een einde te maken aan dit nodeloze bloedvergieten."

Deel: ' Belangrijk dat Amerika zich heeft uitgesproken over Midden-Oosten '
Lees ook