Horses of the DutchEnorme belangstelling voor nieuw zomerconcours in Vries VRIES Dat Vries een echt paardensportdorp is, is genoegzaam bekend. Tot op heden ontbrak het echter nog aan een groot zomerconcours. In dat manco wordt nu voorzien. De Concours Commissie Vries, die is samengesteld vanuit de LR Noordenveld, organiseert een driedaags concours-hippique op 13, 14 en 15 juli onder de veelzeggende titel Showjumping Vries.

Het initiatief slaat enorm aan, zo blijkt uit het overweldigende aantal inschrijvingen. Zo hebben zich voor de ZZ-klasse ruim 30 combinaties gemeld voor het paardenspectakel, dat op het evenemententerrein wordt gehouden.

Niet alleen de ruiters zijn enthousiast. Ook de initiatiefnemers kunnen bijna niet wachten tot het zo ver is. ,,We hebben er heel veel zin in en zijn vol vertrouwen dat we gelijk al van deze eerste editie samen met de ruiters een succes kunnen maken, aldus Johan Breider van de organisatie.

De commissie heeft de lat hoog gelegd, iets wat parcoursbouwer Wietse van der Velde ook wel zal doen, want gezien het sterke deelnemersveld lijkt het een pittige strijd te worden. Ook het prijzengeld speelt een rol, want er is niet minder dan 21.000,- aan prijzengeld beschikbaar. In alle ZZ- en Z-rubrieken kan de winnaar een bedrag van 1.000,- in ontvangst nemen. Daarmee stelt de organisatie van het zomerconcours in Vries voor wat de landelijke ruitersport betreft een nieuwe standaard.

Het deelnemersveld mag indrukwekkend worden genoemd. De hele noordelijke top zal acte de présence geven. Tot de deelnemers in de ZZ behoren onder andere Sjaak van der Lei uit Houwerzijl, Michiel Brusse uit Wapserveen, Erik Kruizinga uit Oostwold, Albert Zoer uit Echten, EK-deelneemster Angelique Hoorn uit Wanneperveen, de broers Job en Weite Oldenziel uit Gieten, Harrie Smolders uit De Schiphorst, Hester Klompmaker uit Buitenpost en Jur Vrieling uit Holwierde. In de klasse Z springt de naam van plaatselijk favoriet Jan Dolfing in het oog.

Het programma begint op vrijdag 13 juli (16.00 uur) met rubrieken voor ponys. Op zaterdag 14 juli (vanaf 8.00 uur) komen de klassen B en L van de paarden aan bod. De slotdag, zondag 15 juli, staat vanaf 8.00 uur in het teken van het M-, Z- en ZZ-springen voor paarden. Voor de springruiters is de Grote Prijs het klapstuk. Daarnaast zullen er zeven rubrieken voor tuigpaarden van Taveno worden verreden, waaronder het aanstormende jonge talent in de Nieuwelingen-rubriek. Zondagmiddag worden de finales vanaf ongeveer 14.00 uur verreden.©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

Deel: ' Belangstelling voor zomerconcours paardensport in Vries '
Lees ook