Belastingdienst blij met salarisadministrateur


96,6% loongegevens ingevuld op VIA

Amersfoort, 20150306 -- Zo’n 4 miljoen mensen doen een Voorlopige Aangifte Inkomstenbelasting. Op deze VIA is dit jaar maar liefst 96,6% van alle loongegevens vóóraf ingevuld. ‘Salarisadministrateurs staan aan de basis van die gegevens en verrichten dan ook enorm belangrijk werk voor de BV Nederland. Daar zijn wij erg blij mee,’ zegt Paul Vincken, hoofd Ketenbureau loonaangifteketen Belastingdienst en UWV.

Het percentage ingevulde gegevens op de VIA stijgt jaarlijks: in 2013 was dat 93% en in 2014 94%. ‘De salarisadministrateurs hebben hun zaakjes dus goed voor elkaar. En hoe beter zij hun werk doen, des te beter de aangifte wordt.’ Over deze en andere ontwikkelingen binnen de loonaangifteketen geeft Vincken een lezing tijdens het Jubileumcongres van de Vereniging van Salarisadministrateurs op 19 mei, in Amersfoort. De VNSA bestaat namelijk 20 jaar en de loonheffing in Nederland 80 jaar. 

Personal branding

Naast Vincken laten ook andere experts uit diverse vakgebieden hun licht schijnen op ontwikkelingen en trends in en om de wereld van salarisadministrateur. Zo geeft dagvoorzitter en communicatiespecialist Peter Verstoep tips over personal branding van de salarisadministrateur: beschouw jezelf als een merk, weet wat je uniek maakt en onderscheid je van anderen. Daarnaast neemt Dik van Leeuwerden (manager ADP Kenniscentrum Wet- en Regelgeving) de bezoekers mee in de historie en toekomst van de loonstrook en de loonadministratie. Ton Mertens (belastingadviseur en docent Loonheffingen aan UvA) test de bezoekers op hun kennis van 80 jaar loonbelasting en Jos van Weert (2Xplain Vakinformatie) gaat in op de toekomst van het ambacht van salarisadministratie. Meer informatie op www.vnsa.nl/jubileumcongres.


Deel: ' Belastingdienst blij met salarisadministrateur '
Lees ook