Gemeente Vlaardingen


04-03-2003

Beleef de prehistorie op zondag 9 maart

Op zondag 9 maart van 12.00 tot 16.00 uur is er een open middag in het NME-centrum, Hofsingel 80 (naast het pannenkoekenhuis). De kas van het gemeentelijk centrum voor Natuur- en Milieu Educatie is omgetoverd in een prehistorisch landschap. Daar kunnen Vlaardingse kinderen tijdens de open middag 4000 jaar terugreizen in de tijd. De toegang is gratis.

In de jaren zestig werd ontdekt dat ongeveer 4000 jaar geleden ook in West-Nederland mensen hebben gewoond. Tot dan meende men dat alleen in de hoger gelegen delen van Nederland een bestaan mogelijk was. Aan de huidige Ary Koplaan werd een buitengewoon belangrijke archeologische vondst gedaan. Langs een kreek op de oeverwal bleken een aantal huizen te hebben gestaan. Er werd o.a. een visfuik gevonden en talloze gebruiksvoorwerpen van bot en steen.

In het NME-centrum is dit prehistorisch landschap (de Vlaardingencultuur) van wilgen en riet, een kreek, een huis en een tuin nagebouwd. Kinderen die zondag op bezoek komen kunnen het leven uit die tijd naspelen. Ze zorgen zelf voor een huis, voor vuur, voedsel en kleding.

Deel: ' Beleef de prehistorie in Vlaardingen '
Lees ook