Persberichten - 18/02/2003

Belgacom en Barco voegen hun complementaire expertise samen

Commercialisering van uniek, geïntegreerd videocommunicatiesysteem

Kortrijk, 18 februari 2003, Bouwend op hun jarenlange ervaring met topklasse-videoconferentie- en visualisatiesystemen hebben Belgacom en Barco samen een unieke standaardconfiguratie uitgewerkt voor een state of the art-installatie voor vergaderruimtes. Dit Belgacom Integrated Videocommunication (BIV)-systeem verenigt ultra-geavanceerde visualisatietechnologie (Barco-specialiteit) en allround connectiviteit (Belgacom-specialiteit) in één prestigieus geheel, met een volledige en naadloze integratie van IT en audiovisuele technologie. Deze specifieke configuratie is een primeur voor Europa.

Het BIV-systeem omvat een intelligente Barco-retroprojector met groot scherm die specifiek is gefinetuned voor deze toepassing. Barco voorziet eveneens de geïntegreerde server die de verschillende applicaties (zoals videoconferentie met verscheidene locaties tegelijk, file-sharing, whiteboarding, tv of internet) feilloos doet samenwerken.
Barco is momenteel wereldwijd de enige producent die uitgebreide beeld-in-beeldfuncties kan voorzien in het projectordesign zelf. Deze functies maken het mogelijk om tijdens videoconferentiesessies zowel de videobeelden van de vergaderende partijen te tonen als de presentaties zelf. Op hetzelfde moment is real time interactie mogelijk op eenzelfde document vanuit verschillende locaties. Zo kunnen met BIV de verschillende verbonden vergaderzalen als het ware als één grote interactieve vergaderruimte fungeren. Belgacom trad hierbij op als integrator naar de markt toe en zorgde voor de convergentie op netwerkniveau. Het BIV-systeem kan met een dynamische mix van netwerken werken en kan tegelijk alle vormen van connectiviteit aan, zowel ISDN, IP-VPN als ADSL en SDSL. Het partnership om de klant beter te dienen blijft echter niet bij onderzoek en ontwikkeling en het op punt stellen van specifieke producten. Belgacom en Barco hebben eveneens hun helpdesks op elkaar afgestemd om ook de naverkoopdienst te integreren. Barco en Belgacom blijven het concept samen verder ontwikkelen en verfijnen. Ondertussen hebben bedrijven zoals Fluxys en zelfs een Europese instelling als het Joint Research Center in Ispra, Italië, het huidige BIV-systeem reeds in hun vergaderzaal laten installeren.

Over Belgacom (www.belgacom.be ) Belgacom NV, met hoofdkantoor in Brussel, in het hart van Europa, is in België de marktleider inzake globale telecommunicatie-oplossingen. Haar aandelen zijn in handen van de Belgische overheid (50 % + één aandeel) en ADSB Telecommunications (50% - één aandeel), een internationaal consortium waarvan SBC, Singapore Telecom, TDC en een groep financiële investeerders deel uitmaken. De Belgacom-groep verstrekt vooral lokale, interzonale en internationale spraak en data-diensten, langs het vaste en het mobiele net, naast satelliet-, carrier- en een uiteenlopende reeks Internetdiensten. Haar filiaal Belgacom Mobile (75% Belgacom, 25% Vodafone) telde 4.253.000 abonnees in december 2002. Sinds 1996 biedt Belgacom de "Belgacom World Solutions" aan, waardoor de klanten hun verschillende activiteitencentra verspreid over de hele wereld onderling kunnen verbinden op basis van één enkele telecommunicatiestandaard. Aan het einde van het boekjaar 2002 telde de Belgacom-groep 19.003 medewerkers. Het omzetcijfer van 2002 bedroeg 5,22 miljard EUR (niet-geauditeerd).

Over Barco (www.barco.com) Barco, een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk, België, is actief in drie domeinen van beeldtechnologie. Barco ontwerpt en ontwikkelt oplossingen voor grootscherm-visualisatie, visualisatiesystemen voor levenskritische toepassingen, en systemen voor visuele inspectie. Barco heeft een netwerk van filialen, distributeurs en agenten in bijna 100 landen. Barco is genoteerd op Brussels/Euronext, en maakt deel uit van de BEL 20, de Next 150 en de Dow Jones Sustainability Indexes.

Bron: Barco
Provider: Euronext Brussels

Deel: ' Belgacom en Barco voegen hun complementaire expertise samen '
Lees ook