834294.jpg

Belgacom kiest Telia voor veiligstellen van de netwerkcapaciteit

Hoofddorp, 26 juni 2002 Telia International Carrier, onderdeel van het gevestigde Zweedse telecombedrijf Telia AB, heeft de banden aangehaald met Belgacom, het grootste telecombedrijf van België. Als gevolg van de huidige instabiliteit in de telecommarkt heeft Belgacom DWDM-capaciteit (Dense Wavelength Division Multiplexing) gereserveerd op het Viking Network van Telia IC om zo haar huidige pan-Europese netwerk veilig te stellen. De samenwerking wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van zes maanden.

Telia IC levert 36 verbindingen, zodat in totaal 8 Europese ringnetwerken ontstaan die Brussel, Londen, Parijs, Straatsburg, Frankfurt, Düsseldorf en Amsterdam verbinden. Op deze manier worden de klanten van Belgacom verzekerd van netwerkcontinuïteit.

Telia IC en Belgacom hebben reeds lopende contracten op het gebied van spraak en afgelopen week heeft Belgacom STM-1 verbindingen besteld ter vervanging van de capaciteit op het KPNQwest-netwerk. Deze vervanging is een volgende stap in de samenwerking tussen beide organisaties.

Telia IC s aanbod was niet alleen scherp, ook de financiële stabiliteit van het bedrijf, en het uitgebreide Viking Network hebben de doorslag gegeven , aldus Bridget Cosgrave, President Carrier and Wholesale Business Unit van Belgacom.

Erik Heilborn, CEO van Telia IC zegt: In het huidige telecom-klimaat is het voor een operator zeer belangrijk met de juiste carrier samen te werken, aangezien de operator afhankelijk is van de stabiliteit van dat netwerk. De eerste keus valt steeds vaker op Telia IC, mede door onze financiële stabiliteit.

Telia IC heeft een crisisplan opgezet om die klanten te helpen die getroffen zijn door tekortschietende telecom operators. Binnen dit programma garandeert Telia gedupeerden de levering van een passende netwerkoplossing binnen 48 uur. Telia staat garant voor een snelle levering met een netwerkbeschikbaarheid van 99,99%.


- einde -

OverTelia International Carrier
Telia International Carrier (Telia IC), dochtermaatschappij van het Zweedse telecombedrijf Telia AB, biedt IP, bandbreedte, spraak, data, infrastructuur en carrier-neutrale colocatiediensten. Het bedrijf beschikt over een eigen, geavanceerd glasvezelnetwerk, het Viking Network, dat zich uitstrekt over Europa en de Verenigde Staten. Het Viking Network beslaat in totaal 40.000 kilometer en verbindt 50 grote steden via 120 Points of Presence (PoP s).

Op het Viking Network heeft Telia IC TeliaNet gebouwd, een wereldwijde IP backbone met tier-1 status die klanten in meer dan 30 landen verbindt. Telia IC is de leidende Europese aanbieder van transatlantisch IP verkeer naar de Verenigde Staten.

Telia IC is sinds 2001 aanwezig in de Benelux, met vestigingen in Hoofddorp en Brussel. www.telia.nl

Voor meer informatie
Annemieke Biesheuvel
Telia International Carrier
Marketing Manager Benelux
Tel: +31(0)23 567 3971
E-mail: annemieke.biesheuvel@teliacarrier.com

Willemijn Vader
Whizpr
Tel:+31 (0)317 410 483
E-mail: telia@whizpr.nl

Deel: ' Belgacom kiest Telia voor veiligstellen van de netwerkcapaciteit '
Lees ook