Belgacom

29 juni 2001

Vanaf 1 oktober 2001 schakelt Belgacom over op de euro voor al haar klantenbetrekkingen

De omschakeling naar de euro zal geen prijsverhogingen tot gevolg hebben

Belgacom bevestigde vandaag de belangrijkste principes van haar strategie voor de overgang naar de euro. Dit gebeurde naar aanleiding van een werkvergadering met minister van Financiën Didier Reynders, voorzitter van de Eurogroep.

Vanaf 1 oktober 2001 gebeuren bij Belgacom alle betrekkingen met klanten in euro. Om er echter voor te zorgen dat de klant kan wennen aan de nieuwe munteenheid, zal tenminste tot 28 februari 2002 en waarschijnlijk tot 30 juni 2002, het totaalbedrag op de facturen worden weergegeven in Belgische frank. Ook prijzen in verkooppunten, reclame, catalogi en ander drukwerk zullen tijdens deze periode naast een vermelding in euro ook nog in Belgische frank worden weergegeven.

Belgacom verbindt zich ertoe haar prijzen niet te verhogen wanneer ze haar databanken omzet in euro. Ze zal een strikte, uiterst precieze deling door 40,3399 hanteren en zich nauwgezet houden aan de officiële conversie- en afrondingsregels, zodat ze haar klanten kan verzekeren dat er geen sprake zal zijn van een prijsstijging ten opzichte van de Belgische frank.

Belgacom wil het haar klanten zo gemakkelijk mogelijk maken tijdens de omschakeling naar de euro. Vanaf juli 2001 zal zij hen daarom duidelijke en precieze uitleg bezorgen. Belgacommedewerkers krijgen een specifieke opleiding om klanten die bijkomende informatie willen, advies te kunnen geven.

Door verschillende acties van Belgacom om haar klanten ertoe aan te moedigen hun facturatie om te zetten in euro, heeft 35% van de grote bedrijven dit vandaag gevraagd. Bij de particulieren ligt dit percentage echter aanzienlijk lager (minder dan 1%). Dat wijst erop dat de meeste burgers tot het laatste moment willen wachten om over te stappen op de euro, wat heel wat problemen tot gevolg zou kunnen hebben. Belgacom onderschrijft ten volle de aanbevelingen van de regering om niet met de omschakeling te wachten tot 31 december 2001. Belgacom zelf maakte trouwens sinds januari 1998 werk van een strategie van vervroegde omschakeling.

Zoekwoorden:

Deel: ' Belgacom schakelt over op euro voor haar klantenbetrekkingen '
Lees ook