Belgen daten veelal op zaterdag


Vlaanderen, 20140909 -- Ondanks het tempo en de hectiek van het dagelijks leven, blijkt uit een onderzoek in opdracht van onlineafspraakjes.be dat veel Belgen nog steeds graag een zaterdagavond opofferen voor een spannende date. Recentelijk onderzoek onder 1700 leden van de website toont aan dat de meeste ondervraagden een zaterdag verkiezen boven een andere dag in de week.

Uit de analyse van de website blijkt dat bezoekers van de website een zaterdag prefereren boven een andere dag, ondanks de concurrentie van kijkcijferknallende TV-programma’s op zaterdagavond. De zaterdagen zijn waarschijnlijk populairder omdat het daters voldoende tijd biedt hun date voor te bereiden en vanwege het vooruitzicht niets gepland te hebben de volgende ochtend.

Data in het weekend bleken vier maal populairder dan doordeweekse dagen. 81% van de ondervraagden gaf aan eerder een date te annuleren op een doordeweekse datum. Maandagen bleken het minst populair onder daters, dit valt te verklaren doordat veel ondervraagden op maandagen andere verplichtingen hebben in de vorm van werk of sport.

Annelot Veer van de datingsite legt uit: “Zaterdagavonden hebben een imago van losbandigheid en plezier, wat een goede toevoeging aan je date kan zijn. Daarnaast bieden zaterdagen meer gelegenheid voor voorbereiding. Erg verrassend is het niet, maar maandagen zijn het minst populair door stress en werkdruk of uitputting door activiteiten in het weekend. Datingactiviteiten in groepsverband winnen ook steeds meer terrein, deze worden vaak in het weekend georganiseerd.”

Werkgerelateerde verplichtingen spelen een belangrijke rol in het annuleren van een date. 18% van de ondervraagden die ooit een date annuleerden, gaven dit als reden. Ziekte was de voornaamste oorzaak, 33% gaf dit als oorzaak voor het missen van een date. Te moe zijn (19%) geen geld hebben (12%) of op een date gevraagd worden door een beter iemand (6%) werden ook genoemd als oorzaak.


Deel: ' Belgen daten veelal op zaterdag '
Lees ook