België beschermt Nederlandse Truckers

Belgische regering laat parkeerplaatsen langs snelwegen beveiligen door particuliere bedrijven

Na spoedoverleg in Brussel is er overeenstemming bereikt om parkeerplaatsen langs de Belgische snelwegen te laten beveiligen door particuliere bedrijven.

Directe aanleiding daartoe was het grote aantal incidenten dat er de laatste tijd plaatsvond door transmigranten die via het inklimmen in vrachtwagens naar Engeland probeerden te komen. Daarbij werd geen geweld geschuwd tegen truckers en zelfs de politie werd aangevallen.

De roep van de chauffeurs om meer veiligheid kwam gisteren in een stroomversnelling toen meer politici zich er mee gingen bemoeien, wellicht ingegeven door angst voor acties vanuit de kant van de chauffeurs.

Ook Nederlandse chauffeurs hadden regelmatig problemen in België en konden steeds moeilijker een veilige plek vinden om hun nachtrust door te brengen. De dreigende sluiting van parkeerplaats Groot Bijgaarden was de druppel die de emmer deed overlopen.

Verschillende Nederlandse bedrijven hadden al besloten niet langer richting Engeland te rijden om de risico’s met migranten op die manier te ontlopen.

Volgens de Nederlandse facebookpagina Chauffeursnieuws zijn de chauffeurs blij dat er eindelijk aandacht aan deze problematiek wordt besteed en hopen zij dat de overlast nu sterk zal afnemen.

Deel: ' België beschermt Nederlandse Truckers '


Lees ook