Knop

Hoofdmenu

Federatie organiseert studiereis naar Italië

De Federatie Goud en Zilver en de Belgische Hoge Raad voor Juweel en Uurwerken organiseren van 16 tot 19 september een studiereis naar Italië voor edelsmeden en andere geïnteresseerden. Centraal in deze reis staat de Brusselse edelsmid Jean Jacobs (1574-1650), die een groot deel van zijn leven in Italië woonde en werkte.

Naast groot zilverwerk, sieraden en penningen liet Jacobs na zijn dood een herenhuis, een villa en landerijen in Bologna na. Dit patrimonium stelt tot op heden studenten en onderzoekers uit zowel Nederland als België in de gelegenheid om in deze Italiaanse stad te studeren en te werken.

Ambachtelijke technieken

Tijdens de studiereis wordt het herenhuis (het Collegio dei Fiamminghi) bezocht. Daar zullen de deelnemers veel te weten komen over leven en werk van Jean Jacobs. Voorts worden bezoeken gebracht aan kerken en musea waar werken van Jacobs te zien zijn, evenals aan de werkplaats van een hedendaagse edelsmid die nog altijd werkt volgens de ambachtelijke technieken van Jean Jacobs en zijn tijdgenoten. De deelnemers wordt een kijkje gegund achter de schermen van een kleine fabriek van groot zilverwerk. Tevens staat een bezoek aan de Florence Gift Mart op het programma. Daar zullen allerhande producten te zien zijn, van edelstenen en groot zilverwerk tot juwelen en horloges, en kunnen contacten gelegd worden met collegas.

Praktische informatie

De administratie en logistieke begeleiding van de studiereis zijn uitbesteed aan World Travel Holland te Hengelo, tel.: (074) 247 83 60, e-mail: c.otten@worldtravelholland.com. Hier is een gedetailleerd programma en een inschrijfformulier aan te vragen. De kosten voor de reis bedragen 947 voor leden en 990 voor niet-leden. Hierbij zijn inbegrepen: vliegreis (Brussel-Bologna), logies, halfpension en reisbegeleiding.

Terug naar nieuwsoverzicht

Federatie Goud en Zilver Postbus 904 2270 AX Voorburg tel: 070 - 386 77 77
Reacties naar: sierinfo@xs4all.nl

Deel: ' Belgische federatie organiseert studiereis naar Italië '
Lees ook