Persbericht

Belgische specialist mobiele communicatie betreedt Nederlandse markt

EDC: nieuwe leverancier van satellietcommunicatie

Amsterdam, 22 maart 1999 – European Datacomm BV (EDC) is de nieuwe Nederlandse leverancier van communicatiediensten via een geavanceerde generatie Low Earth Orbiting (LEO)- satellietnetwerken: Orbcomm en Iridium. Deze netwerken maken spraak- en datacommunicatie waar ook ter wereld mogelijk.

EDC BV is een dochterbedrijf van de European Datacomm Holding, specialist op het gebied van electronisch berichtenverkeer via de satelliet die sinds vijftien jaar in België is gevestigd. Het bedrijf is wereldwijd leverancier van draadloze producten en diensten op het gebied van mobiele spraak- en datacommunicatie. Voor EDC is Nederland als distributieland een nieuwe belangrijke markt.

Orbcomm en Iridium

Sinds 1 oktober 1998 is een nieuwe generatie LEO-satellietnetwerken operationeel. Het Orbcomm-systeem, met 28 satellieten werelddekkend, is opgezet voor de transmissie van kortere berichten. Deze kunnen naar keuze standaard worden voorzien van Global Positioning System (GPS) – plaatsbepalinggegevens. Iridium maakt via 66 LEO-satellieten spraakcommunicatie over de gehele wereld mogelijk. ‘We zijn verheugd dat we voor Orbcomm een exclusieve licentie voor de Benelux hebben verkregen,’ zegt Arnold Kees van Rongen, met Hennie Waalboer mede-oprichter van EDC Nederland. ‘Voor Iridium geldt dit op niet-exclusieve basis. Daarbij kan ik nu al vertellen dat we de exclusieve licentie hebben om in het najaar met andere zakenpartners voor de particuliere en zakelijke automobilist Viasat te introduceren.’

Viasat

Viasat is een informatiehulpdienst voor de particuliere en/ of zakelijke automobilist. Abonnees krijgen ondersteuning bij pech onderweg, ziekte, autodiefstal, routebegeleiding en andere diensten van informatieve en logistieke aard. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een internationaal netwerk van meldkamers. Mobiele communicatie, plaatsbepaling, registratie en identificatie zijn diverse systemen waarmee, afhankelijk van het gekozen abonnement, voertuigen kunnen worden uitgerust.

Te land en ter zee

Tot de klanten van EDC behoren zakelijke gebruikers te land en ter zee. EDC Nederland levert haar producten en diensten via drie distributiekanalen: Telecom Dealers of Service Providers, Mobile
Telecom Network Operators en Telematica System Integrators, die een aanzienlijke know-how hebben op het gebied van specifieke deelmarkten in de sectoren Transport, Industrie en Overheid.

EDC

European Datacomm NV (EDC) is een Belgische leverancier van innovatieve oplossingen voor mobiele communicatie in de logistieke sector. EDC biedt bedrijven die als system integrator/ business solution provider in de logistieke branche actief zijn een communicatie-infrastructuur die gebaseerd is op de satellietcommunicatiesystemen Orbcomm (data), Iridium (spraak) of Viasat (services) . De Belgische Holding heeft dochterbedrijven in Nederland, Zuid-Afrika en de Slovaakse Republiek en beschikt over een dealernetwerk in 45 landen. Bij de Nederlandse vestiging in Hoofddorp werken zeven mensen.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Voor verkoopinformatie: EDC Nederland BV, Ellen Kok, PR- en Product Manager, telefoon: + 31 (0)20 446 78 79

Voor meer informatie of een elektronische versie van dit persbericht:

Loth & Werner Communications: Michiel Gosens, telefoon: +31 (0)20 575 40 40, fax: +31 (0)20 575 40 44, e-mail: michiel.gosens@loth.nl

Deel: ' Belgische mobiele communicatie op Nederlandse markt '
Lees ook