Ingezonden persbericht

Bell Microproducts voegt Rorke Data ImageSAN OSX voor Macintosh toe aan productlijn

Alle voordelen van SAN-gebaseerde workflow ook beschikbaar voor audiovisuele industrie

Almere, 27 maart 2003 - Bell Microproducts Solutions, distributeur van storage-oplossingen, richt zich met haar merk Rorke Data op de audiovisuele industrie. Gebruikers uit de audiovisuele industrie kunnen met ImageSAN van Rorke Data hun SAN's optimaliseren voor content-ontwikkeling en -distributie. Deze oplossing ondersteunt snelle en eenvoudige dataopslag en biedt een snelle ROI. Specialisten in de grafische industrie kunnen zich met ImageSAN richten op content-ontwikkeling zonder zich zorgen te maken over storage. Hierdoor neemt de productiviteit van bijvoorbeeld editors, ontwikkelaars van special effects, medewerkers van omroepen, en grafisch vormgevers toe met 35 tot 40 procent. Speciaal voor gebruikers van de Apple Macintosh levert Bell Micro ImageSAN OSX.

Rorke Data staat in de audiovisuele industrie bekend om haar SAN-, RAID- en Archive-storage-oplossingen voor postproductie-, broadcast- en prepress-doeleinden. Het bedrijf is in 2001 overgenomen door Bell Microproducts en is nu een merk van deze Value Added Storage Distributeur. Onder de naam Rorke Data levert Bell Microproducts al haar storage- en workflow-oplossingen voor de ontwikkeling, distributie en productie van digitale content.

De storage-oplossing ImageSAN ondersteunt een snelle en eenvoudige bestandsuitwisseling, waardoor de samenwerking tussen creatieve specialisten wordt bevorderd. ImageSAN is een kosteneffectieve, complete SAN-beheer- en workflow-oplossing, ontwikkeld voor grote bestanden die worden gebruikt in kleine en middelgrote workgroups. De oplossing is dusdanig gebruikersvriendelijk dat deze zonder uitgebreide training kan worden ingezet. Voor de uitwisseling worden de originele bestanden gebruikt, dus geen kopiekn, zodat alle medewerkers beschikken over de meest recente versie. Met ImageSAN kunnen ook applicaties met een grote bandbreedte, zoals videobeelden worden gedeeld. Daarnaast is het voor beheerders eenvoudig de SAN te schalen door extra storage-capaciteit en clients toe te voegen. Voor een optimale bescherming kunnen beheerders zowel beveiliging voor de individuele clients op bestandsniveau als toegangsbeveiliging implementeren. Door de centrale back-up voor alle werkstations worden back-ups gemaakt zonder de medewerkers te storen in hun activiteiten.

"In de audiovisuele industrie is grote vraag naar oplossingen voor een eenvoudige dataopslag. Daar komt bij dat juist bedrijven in deze industrie met grote bestanden werken, waardoor een SAN optimaal schaalbaar moet zijn", zegt Willem Manten, Algemeen directeur van Bell Microproducts Solutions BV. "Met ImageSAN komen we volledig tegemoet aan deze vraag. Indien gewenst kunnen we resellers en eindgebruikers ook ondersteunen bij de implementatie en het onderhoud en beheer van deze oplossing."

System Integrators, resellers en business partners die geonteresseerd zijn in de IBM-opslagoplossingen, SAN, NAS of storage beheer, kunnen voor meer informatie terecht bij Bell Microproducts Solutions via het nieuwe telefoonnummer 036.547.82.00 of info.nl@bellmicro.eu.com

Bell Microproducts Solutions
Bell Microproducts Solutions is iin van grootste Value Add Storage Distributors van Europa. Doelstelling is om de meest geavanceerde oplossingen voor SAN (Storage Area Network), NAS (Network Attached Storage) en storage-beheer te ontwikkelen en leveren.
Bell Microproducts Solutions BV is onderdeel van de Bell Microproducts Solutions Group met het hoofdkantoor in Almere en vestigingen in Belgik (Mechelen), Duitsland (Dreieich/Frankfurt - Main) en Oostenrijk (Wenen). Bell Microproducts Solutions is op haar beurt onderdeel van de internationale Bell Microproducts Group (Nasdaq: BELM) iin van de grootste

Deel: ' Bell Microproducts voegt Rorke Data ImageSAN OSX voor Macintosh toe .. '
Lees ook