Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Komende evenementen
Woensdag 26 juni om 13.15 uur onthult Hannah Belliot wethouder Cultuur van de gemeente Amsterdam,het kunstwerk 'Het ABC op de Hoofdweg'

De feestelijke onthulling vindt plaats op het Mercatorplein, het hart van Stadsdeel De Baarsjes.

Het kunstwerk Het ABC op de Hoofdweg is een initiatief van kunstenares Ket van Blokland. De in De Baarsjes geboren dichter K. Schippers wilde zijn oude buurt het alfabet cadeau geven. Grafisch vormgever en kunstenaar René Knip heeft dit idee uitgewerkt samen met kinderen en ouderen uit De Baarsjes. Zij hebben de letters van het alfabet op een fraaie manier vormgegeven. Van deze letters zijn 31 sculpturen gemaakt (26 letters en 5 leestekens). De sculpturen zijn verguld en zijn ongeveer veertig centimeter hoog. Deze sculpturen worden bevestigd aan lichtmasten en trampalen langs de Hoofdweg.

Donderdag 27 juni opening Kunstproject Zeevaarders

De kunstenaars Malin Lindmark Vrijman en Ulrike Bartels, beiden afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie, waren door het stadsdeel De Baarsjes en buurtbewoners uit de Van der Does-, Tromp- en Geuzenbuurt uitgenodigd om een interactief kunstproject met het thema Zeevaarders te maken. In gesprekken en workshops met bewoners van verschillende leeftijden en culturele achtergronden hebben de kunstenaars het thema met de verhalen, dromen en verlangens van de mensen in de buurt verweven en hiervan kunstobjecten gemaakt. Deze verbeelden de essentie van een 'uitrusting voor een (zee)reis'.

Er zijn objecten ontstaan, die een herinnering aan thuis verbeelden, navigatie instrumenten, die je helpen een persoonlijk doel of droom te bereiken en een groot kleurrijk bootszeil dat gemaakt is van voorwerpen die bewoners voor het zeil hebben afgestaan. De tentoonstelling is van 27 juni t/m dinsdag 2 juli te zien in het stadsdeelkantoor.

Zaterdag 6 juli van 12.00-16.00 uur: een speciaal kinderfeest op het Mercatorplein.

Dolle pret met veel water en opblaasbaar speelgoed. De organisatie is in handen van de Stichting Beheer Mercatorplein. Bel voor informatie op maandag en woensdag telefoon 020 589 24 48.
© Stadsdeel De Baarsjes - 25/06/2002

Deel: ' Belliot onthult kunstwerk 'Het ABC op de hoofdweg in Amsterdam '
Lees ook