BELSTORE

'Belstore' lanceert mobiele telefoons via het internet
Nieuwste Ontwikkeling Op Het Gebied Van Mobiele Gsm Telefoons


- Uitsluitend en exclusief leverbaar via het internet
- Geen abonnementsverplichting

- Verkoop eigen gebruikte telefoon via internet
- Volgend jaar 10 miljoen Gsm telefoons in Nederland
- Bij Belstore komen Telekom en e-commerce bij elkaar
Met de introductie van Belstore is Nederland een belangrijk nieuwe ontwikkeling rijker op het gebied van de mobiele telefonie: de nieuwste GSM modellen bestellen via het Internet, zonder abonnementsverplichting en tegen een uiterst concurrerende prijs. De nieuwe aanbieder, Belstore, garandeert levering binnen 48 uur na het plaatsen van de order via Internet. 'e-Commerce is het gevleugelde woord van het nieuwe Millennium, waarbij de ontwikkelingen sneller gaan dan het geluid,' aldus Dick Houtsma, oprichter en directeur van Belstore. 'In tegenstelling tot vele andere bedrijven, is het gebruikmaken van het Internet het fundament van Belstore en geen toevoeging achteraf.'

Belstore
Anticiperend op de nabije ontwikkelingen en trends op de GSM markt is begin dit jaar Belstore opgericht. Het bedrijf maakt een einde aan de grote onduidelijkheid op het gebied van het uiterst diverse aanbod van mobiele telefoons. Die verwarring wordt grotendeels veroorzaakt door het feit, dat aan de aanschaf meestentijds een abonnement is gekoppeld, waarbij ook nog eens niet ieder toestel geschikt is voor een andere Service Provider (SIM lock). Afhankelijk van het abonnement is wisselen van netwerkleverancier dus niet altijd mogelijk. En zonder dat abonnement wordt de fikse prijs van een nieuwe mobiele telefoon plotsklaps heel duidelijk.
Belstore maakt het nu mogelijk direct uit de handelsvoorraad een mobiele telefoon te bestellen, het nieuwste type tegen de laagste prijs door het wegvallen van het 'winkelkanaal'. En dat met de zekerheid van het vakmanschap en de betrouwbaarheid van een deskundig telekom-bedrijf. 'Wij verkopen uitsluitend telekom-artikelen, en zijn daarin gespecialiseerd,' aldus Houtsma. Zo zijn alle door Belstore geleverde mobiele telefoons te gebruiken in samenhang met ieder in Nederland verkrijgbaar abonnement. De toestellen van Belstore zijn dan ook op geen enkele wijze geblokkeerd.

Trends
Over 2 jaar zullen gebruikers van mobiele telefoons om de 1,5 jaar een nieuw mobiel toestel aanschaffen. Ingegeven door nieuwe ontwikkelingen, maar ook door de evolutie in styling en design. De GSM telefoon is zeer persoonsgebonden geworden; 'Je belt wie je bent'. Mobiele telefoons zullen - nog - modegevoeliger worden, waarbij waarschijnlijk de jeugd ook op dit gebied een leidende rol zal nemen. Analoog aan die ontwikkeling loopt de ontplooiing van e-Commerce. Mensen raken vertrouwd met elektronisch winkelen, zien de voordelen, (gemak en lagere prijzen), en door de opgedane positieve ervaring, met name op het gebied van betrouwbaarheid, zal e-Commerce een enorme vlucht nemen. Waarvoor de GSM telefoon bijna het meest geijkte artikel lijkt. In het jaar 2002 zal dan ook 40% van de vervangingsaankopen van mobiele telefoons aangeschaft worden via het internet, terwijl de vervangingsmarkt in Nederland in de toekomst 3,5 miljoen toestellen per jaar groot zal zijn.

Aanschaf GSM
Nu de stormachtige ontwikkeling rond het aankopen van de GSM in rustiger, maar nog steeds snelstromend water terecht is gekomen, zal ook het aankoopgedrag van het publiek veranderen. De spectaculaire aanbiedingen zullen terrein verliezen en plaatsen maken voor 'stabil marketing'. De lage aanschafprijs van een mobiele telefoon werd ingegeven door de drang (en noodzaak) abonnementen te verkopen. Het creëren van een 'owner-community'. Maar Nederland stevent gestaag af op een verzadigde markt, die, volgens Houtsma, eind volgend jaar zal zijn bereikt. Dan zullen er in ons land ca 10 miljoen 'mobieltjes' in gebruik zijn.
Houtsma sluit overigens niet uit dat Belstore samenwerkingsverbanden aan zal gaan met buitenlandse leveranciers van GSM telefoontoestellen. 'Uitbreiding van onze activiteiten zal resulteren in een scherpere aankooppropositie bij de fabrikant, en dus in nog lagere prijzen voor de consument.'

Telekom artikelen
Naast een compleet pakket GSM toestellen levert Belstore ook telekom-accessoires zoals 220V oplaadapparaten, auto-opladers, draadloze huistelefoons en faxen, palmtopcomputers, elektronische organizers en faxapparaten. 'Een enorme toename in verkopen zien wij bij de tweede generatie van de draadloze huistelefoons. De mensen nemen geen genoegen meer met een apparaat, dat veel ruisgeluid geeft. De nieuwste Dect draadloze telefoonsmaken gebruik van digitale technologie, waardoor een hoogwaardige geluidskwaliteit is gegarandeerd en de ruis uit de telefoon definitief verleden tijd is.

Deel: ' 'Belstore' lanceert mobiele telefoons via Internet '
Lees ook