BEN NEDERLAND BV
https://www.ben.nl

Ben en Fortis Vastgoed Ontwikkeling geven startsein voor bouw

PERSBERICHT

Den Haag, 17 mei 2002

Ben en Fortis Vastgoed Ontwikkeling geven startsein voor bouw van het Haagse Hoge Huis
Nieuw hoofdkantoor voor Ben in Den Haag

Vandaag hebben Burgemeester W. Deetman van Den Haag, de heer R. Holekamp, Algemeen Directeur van Ben en de heer V. Goedvolk, commissaris Fortis Vastgoed Ontwikkeling, de eerste paal geslagen voor de bouw van het Haagse Hoge Huis aan de Waldorpstraat in Den Haag. Hiermee is het startsein gegeven voor de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Ben. Zoals van Ben en Fortis verwacht mag worden, werd het startsein voor de nieuwbouw op een spectaculaire manier gegeven. Ben medewerkers speelden daarbij een hoofdrol met een bijzondere slagwerkuitvoering. Voor het nieuwe hoofdkantoor geven Ben en Fortis een belangrijke impuls aan de revitalisering van het Laakhavengebied. Fortis Vastgoed Ontwikkeling N.V. en Centacon B.V. realiseren de bouw van het nieuwe hoofdkantoor.

Burgemeester Deetman benadrukte na het slaan van de eerste paal de ambities van Den Haag. De stad Den Haag wil als ICT-stad de thuisbasis vormen voor bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan innovatie en werkgelegenheid op het gebied van informatie- en communicatietechnologie: Volgens Burgemeester Deetman past Ben prima in het door Den Haag gewenste profiel: We zijn blij dat Ben al vanaf het begin voor Den Haag heeft gekozen en ook actief bijdraagt aan het realiseren van hoogwaardige werkgelegenheid in het Laakhavengebied. Ben is inmiddels een van de grotere werkgevers in Den Haag.

Hans van der Hoeven, Directeur personeelszaken van Ben, voegde daar aan toe: Ben voelt zich thuis in Den Haag. Ben is blij met de keuze van de gemeente Den Haag om veel aandacht te besteden aan bedrijven in de ICT en telecommunicatiesector. Ben groeit snel en die ontwikkeling kan alleen goed verlopen als er voldoende goed gekwalificeerde medewerkers beschikbaar zijn. Dat blijkt in Den Haag nog steeds het geval. Wij zijn nog steeds op zoek naar zo n 150 collega s en daar realiseren we nu een prima werkomgeving voor.

Het project
Het Haagse Hoge Huis, ontworpen door Dick van Gameren van De Architectengroep te Amsterdam, bestaat uit 7 afzonderlijke gebouwen die door een glazen overkapping met elkaar verbonden worden. Hierdoor ontstaat een karakteristiek atrium. Naast Ben, als grootste huurder, zullen straks ook appartementen en kantoorruimte voor enkele kleinere bedrijven in het complex te vinden zijn. De appartementen zijn gelegen aan de Leeghwaterkade en vormen een geheel met het Haagse Hoge Huis. Aan de Rijswijkseweg, op de entree van de parkeergarage komt het kantoorgebouw De Klok, een kantoor van circa 3.500 m2. Met deze ontwikkelingen wordt de afronding van van het Nieuw Laakhavengebied aan de oostzijde gerealiseerd. Het nieuwe hoofdkantoor van Ben heeft een oppervlakte van ruim 33.000 m2, en biedt ruimte aan circa 1500 medewerkers. Ben heeft een open cultuur. En dat is zeer goed terug te zien in de indeling van het nieuwe kantorencomplex.

Over Ben
Ben Nederland B.V. is een aanbieder van mobiele communicatie. De aandeelhouders zijn T-Mobile International (50% minus een aandeel) en Belgacom, TDC en CSFB (samen 50% plus een aandeel). Ben heeft meer dan
1,2 miljoen actieve klanten (eind 2001) op zijn GSM 1800 netwerk. Ben biedt producten aan voor zowel privé als zakelijk gebruik. Ben klanten kunnen bellen en gebeld worden in 75 landen. Ben won in 2001 en 2002 de NCCA Award voor de beste klantenservice van Nederland.

Over Fortis Vastgoed Ontwikkeling N.V.
Fortis Vastgoed Ontwikkeling NV is een professionele allround vastgoedontwikkelaar. Als vastgoedontwikkelaar zijn zij actief in woningbouwprojecten en in projecten in commercieel onroerend goed op de betere locaties. Op basis van een sterke financiële positie en multidisciplinaire know how worden innovatieve projecten ontwikkeld van hoogwaardige stedenbouwkundige en architectonische kwaliteit. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de wensen van de gebruikers en aan de duurzaamheid van het product.
Fortis Vastgoed Ontwikkeling maakt deel uit van Fortis, een internationale financiële dienstverlener op het terrein van verzekeren, bankieren en beleggen. Met een marktkapitalisatie van EURO 44,6 miljard en circa 70.000 medewerkers behoort zij tot de vijftien grootste financiële instellingen van Europa.
Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel, Londen en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten.

Deel: ' Ben en Fortis Vastgoed Ontwikkeling geven startsein voor bouw '
Lees ook