Leiden, 20 mei 2002

BEN JAMINI OP WEG NAAR HET PODIUM VAN DE BAAN GEDRUKT

KNAF Talent First-winnaar Ben Jamini leek tijdens de Pinksterraces op Circuit Park Zandvoort op weg naar de tweede plaats, toen hij door zijn achtervolger Xavier Maassen van de baan werd gedrukt. "Dit heeft niets met fair racen te maken", aldus de teleurgestelde 19-jarige rijder uit het Gelderse Huissen.

Na twee buitenlandse races (Zolder en Spa-Francorchamps) kwam de Van Uitert Formule Ford klasse weer in actie op Circuit Park Zandvoort. Zes weken na zijn debuutrace op het duinencircuit, destijds resulterend in een prima derde plaats, meldde Ben Jamini zich tijdens de kwalificatietraining meteen in de voorste gelederen van het competitieve veld. "Ik reed mijn snelste ronde meteen in de beginfase van de training, mijn tijd was toen goed voor de tweede startpositie", aldus de KNAF Talent First-winnaar. "Daarna ging ik de pits in om mijn banden te sparen. In het slot van de training heb ik nog enkele ronden op regenbanden gereden om deze op te ruwen voor de race. Op dat moment was het wegdek dusdanig opgedroogd, dat de baan sneller was. Daardoor viel ik terug naar de derde startpositie. De vooruitzichten voor de race zijn goed. Ik heb als één van de weinigen mijn banden gespaard en er zijn maar weinig rijders die hun regenbanden opgeruwd hebben."

Tijdens de onder zonnige weersomstandigheden verreden race consolideerde Ben Jamini met zijn Dilay-Mygale bij de start zijn derde plaats. Hij liet al meteen blijken dat hij sneller was dan zijn voorligger Paul Meijer; Ben Jamini deed in de eerste ronde enkele pogingen om de tweede plek over te nemen. In de tweede ronde had hij succes bij het aanremmen voor de Tarzanbocht: de KNAF Talent First-winnaar remde Meijer uit en kreeg de tweede plaats in handen. Helaas had de minder snelle Meijer ervoor gezorgd dat de leider in de race Jaap van Lagen al in de eerste ronde een flinke voorsprong kon opbouwen. Ben Jamini kwam vervolgens onder druk te staan van de aandringende Xavier Maassen en Tristan te Pas. De rijder uitkomend voor Van Amersfoort Racing kon de beide coureurs achter zijn Mygale houden, tot hij in de achtste ronde van de baan werd gedrukt. "Ik werd bij het aanremmen voor de Tarzanbocht hard van achteren aangetikt door Maassen, daarbij raakte mijn achterwielophanging beschadigd en brak een aandrijfas", blikte Ben Jamini op het incident terug. "Daardoor viel ik kort daarna stil in de Hugenholtzbocht, op dat moment werd ik nogmaals hard geraakt door Maassen." "De manier waarop Maassen mij raakte heeft niets met racen te maken", vond hij. "Als hij echt sneller was, had hij mij op een normale manier moeten uitremmen." Ben Jamini keek deels positief op het pinksterweekeinde terug. "Ik zat het hele weekeinde in de voorste gelederen. Dat geeft mij goede hoop voor de tweede helft van het seizoen, die wat mij betreft over een kleine twee maanden op het TT Circuit Assen begint. De komende weken gaan we intensief testen, vanaf de volgende race ga ik voor de overwinning!"

Volgende race: 14 juli, TT Circuit Assen.
Uitslag Van Uitert Formule Ford: 1. Jaap van Lagen, 12 ronden in 21:37.929; 2. Tristan te Pas, op 12,988; 3. Dillon Koster, op 14,950. Stand Benelux-kampioenschap na vier races:

1. Van Lagen 85; 2. Te Pas 51; 3. Maassen 43; 5. Ben Jamini 30. Stand NK na twee races: 1. Van Lagen 43; 2. Te Pas 28; 3. Florie 27, 6. Ben Jamini 15.
---

Deel: ' Ben jamini op weg naar het podium van de baan gedrukt '
Lees ook