Benefiet evenement voor Indiase muziektheaterschool in Amsterdam


Transforming Culture | Transforming Lives

AMSTERDAM, 20160515 -- Op zondag 29 mei 2016 organiseert Stichting Kalai Manram in Brede School De Kinkerbuurt in Amsterdam van 11u-15u een benefietevenement dat voor iedereen toegankelijk is. Op allerlei manieren kan kennisgemaakt worden met een bijzondere school die op het platteland van Zuid-India ligt: de Kattaikkuttu Gurukulam.

Het doel is bekendheid te geven aan deze muziektheaterschool waar kinderen van 6 tot 18 jaar leren en leven. Deze kinderen krijgen naast hun erkende schoolopleiding tot en met middelbaar niveau een artistieke opleiding in het Kattaikkuttu Theater, het traditionele plattelandstheater van dit deel van India. Zij leren acteren, dansen, instrumenten bespelen, zingen en geven in de dorpen voorstellingen die in de verre omgeving bekendheid krijgen. Voor de rurale bevolking van het noorden van in de deelstaat Tamil Nadu is het theater een belangrijke bron van informatie en inspiratie.

De school toont aan dat verandering van onderaf realiseerbaar is. Zonder subsidies van de Indiase overheid is de Kattaikkuttu Gurukulam naam aan het maken in India. Ook in de mondiale theaterwereld is aandacht voor dit totaaltheater en voor de wijze waarop potentiele acteurs en actrices begeleid worden. Daarnaast is het een voorbeeldproject voor gendergelijkheid. In grote delen van India is het ongebruikelijk dat vrouwen op het podium staan en in theatervorm dilemma’s aankaarten waar ze anders geen gehoor voor zouden krijgen. De meisjes en jongens ontwikkelen hun creativiteit op vele vlakken wat hun een voorsprong geeft in de maatschappij.

Een verrassend podiumgesprek zal laten horen en zien hoe deze school als grassroot organisatie in India opgezet is en hoe successen behaald worden. Tijdens dit evenement worden door Kattaikkuttu acteurs voorbeelden gegeven van Kattaikkuttu en daarop geïnspireerde theateruitingen. Er is informatie over het project, een loterij, verkoop van authentieke Indiase spullen. Ook voor kinderen zijn leuke dingen te doen.

Het benefiet evenement wordt georganiseerd door Kalai Manram, de stichting die de Kattaikkuttu Gurukulam steunt. De stichting geeft in Nederland informatie, is gesprekspartner voor de organisatie in India, en verzorgt fondsenwerving en publiciteit.

De school is volledig afhankelijk van sponsoring, subsidies en giften.

Kalai Manram heeft de ANBI status dus donaties zijn van de belasting aftrekbaar.

Kattaikkuttu Benefiet
Zondag 29 mei 2016
11 uur - 15 uur
Brede School De Kinkerbuurt
Borgerstraat 109
1053 PE Amsterdam


Deel: ' Benefiet evenement voor Indiase muziektheaterschool in Amsterdam '


Lees ook