Gemeente Enschede

Benefiet-voetbaltoernooi Politie Hamburg voor Enschedese kinderen Enschede, 17 september 2001
Jaarlijks organiseren enkele Europese Politiekorpsen en militaire korpsen in één van de deelnemende landen een internationaal voetbaltoernooi.. Dit jaar kwamen de deelnemers uit Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk en Nederland. Ook het Enschedese Politiekorps neemt hier al jarenlang aan deel.

De organisatie van het toernooi lag dit jaar bij de Politie Hamburg. Het toernooi vond plaats in het weekend van 13, 14 en 15 juli 2001. Sportief gezien was het een groot succes voor het Enschedese team; van de 10 deelnemende teams zijn `onze jongens' tweede geworden.

Maar niet alleen in sportief opzicht was het een succesvol toernooi voor Enschede.
Ieder jaar wordt namelijk de opbrengst van het toernooi besteed aan een goed doel. Groot was de verrassing voor het Enschedese team toen werd bekendgemaakt dat de opbrengst van dit jaar, ruim DM 13.000, was bestemd voor speeltoestellen op het plein van de Brede School aan de Rijnstraat 13a in Enschede Noord. Directe aanleiding daarvoor vormt de vuurwerkramp van 13 mei 2000.

Onder het toeziend oog van enkele Enschedese deelnemers aan het voetbaltoernooi en de kinderen van De Toermalijn zal Consul Generaal Robert G.J. Sterneberg uit Hamburg donderdag 20 september 2001 om 15.00 uur symbolisch de cheque met de toernooiopbrengst overhandigen aan wethouder M. Swart.

Tevens heeft de heer Sterneberg een symbolische cheque van DM 5.000 bij zich van de Duitse Voetbalbond (DFB). Dit geld is het resultaat van een op 20 mei dit jaar georganiseerd jeugdvoetbaltoernooi in Hamburg, waaraan ook een team van FC Twente heeft deelgenomen. Tijdens die toernooi heeft de DFB spontaan een bedrag van DM 5.000 toegezegd voor aanschaf van een speeltoestel. Ook dit geld is bestemd voor de herinrichting van het plein van de Brede School Rijnstraat.naar boven

Deel: ' Benefiet-voetbaltoernooi Politie Hamburg voor Enschede '
Lees ook