Ingezonden persbericht

Benefietconcert Liefs door UvA-orkest

Benefietconcert Liefs: muziek en film versterken elkaar in een benefietprogramma waarin het verhaal wordt verteld van een meisje met leukemie: Sophia. Met dit concert wordt onderzoek naar deze ziekte mogelijk gemaakt.

Op 17 juni 2010 organiseert het UvA- orkest J.Pzn Sweelinck in samenwerking met Stichting Leukemie in het Concertgebouw te Amsterdam een uniek benefietconcert ten gunste van onderzoek naar Leukemie.

Als één van de twee grote Amsterdamse orkesten stond het Sweelinck in het begin van de twintigste eeuw bekend om haar vernieuwende projecten. Deze traditie zet het Sweelinckorkest graag voort. Een aantal jaren geleden heeft de bekende Vlaamse componist Dirk Brossé een symfonisch gedicht gecomponeerd voor viool en orkest: 'Sophia'. De jonge filmregisseur Lucas van Woerkum heeft de partituur van 'Sophia' als script gebruikt voor het maken van een film. Muziek en film beelden samen het verhaal uit van een meisje dat leukemie heeft en werpen daarmee een bijzonder licht op deze ziekte.

Het Sweelinckorkest bestaat uit 80 studenten die muziek en wetenschap in hun dagelijks leven combineren. Op 17 juni zet het orkest zich maatschappelijk in op een manier die hen op het lijf is geschreven. Deze benefietdag staat in het teken van leukemie met 's middags een kinderconcert, een lezing en als hoogtepunt van de dag het benefietconcert.

Als voorproefje is iedereen welkom op onze openbare repetitie op het museumplein te Amsterdam op 20 mei 2010 om 19.30 uur.

www.liefs.org

Deel: ' Benefietconcert Liefs door UvA-orkest '
Lees ook