Benefietconcert winnares Prinses Christina Concours Valentina Tth


Ten behoeve van Musicians without Borders

UTRECHT, 20100923 -- Vrijdag 1 oktober 2010 organiseert het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) een benefietconcert ten behoeve van de stichting Musicians without Borders. Jeugdambassadrice van Musicians without Borders, de 16-jarige getalenteerde pianiste Valentina Tth zal deze avond een klassiek concert verzorgen.

Valentina Tth (1994, Leeuwarden) kreeg op de Ferwerda Academie pianoles en heeft daar sinds 2008 muziektheorie. Sinds 2007 studeert ze in de Jong talentklas van het Conservatorium in Groningen. Ze won o.a. de 1e en grand prix op het Damwoude-pianoconcours (Noord Nederland), twee maal de 1e prijs op het Christina Concours-Noord, en in 2009 een 1e prijs en publieksprijs op het nationale Prinses Christina Concours. In 2010 kreeg ze een 1e prijs op het Internationaal Muziekconcours Stockholm en was ze finaliste op het Steinway Concours en het YPF-pianoconcours. Deze zomer trad ze onder meer op tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam.

Tijdens het benefietconcert zal Valentina het publiek vertellen over haar liefde voor muziek en in het bijzonder voor de piano. Ook zal ze vertellen over haar ervaringen op het podium en haar rol als jeugdambassadeur van Musicians without Borders. Valentina zal deze avond ook een duet spelen met Ilse Bies, studente saxofoon aan het Conservatorium van Utrecht.

De opbrengsten van dit bijzondere benefietconcert gaat naar Musicians without Borders, een internationale organisatie die de kracht van muziek inzet om etnische, religieuze en politieke verschillen te overbruggen en de wonden van oorlog en conflict te helen. Musicians without Borders initieert projecten, ontwikkelt methodes en organiseert internationale conferenties op het gebied van verwerking en verzoening via de muziek. Sinds haar oprichting in 1999 heeft Musicians without Borders succesvolle langlopende projecten in Bosni-Herzegovina, Macedoni, Kosovo en het Midden-Oosten. In Ruanda is een pilotproject van de Muziekbus gestart. Met dit concert wil Musicians without Borders de bezoekers bewust maken van de situatie waarin mensen leven in conflictgebieden, en het helende en verbindende effect van muziek.

Datum: vrijdag 1 oktober
Aanvang: 19.30 uur
Entree: 10 (volwassenen) en 5 (UCK-cursisten en jongeren)
Locatie: Domplein 4, Utrecht
Reserveren: e-mail info@uck.nl en (030) 233 99 33
Informatie: www.uck.nl en (030) 233 99 33

Filmpje van Valentina Tth op YouTube: www.youtube.com/watch?v=USTqfAU00ho

Voor meer informatie:
www.uck.nl
www.musicianswithoutborders.nl
www.valentinatoth.nl


Deel: ' Benefietconcert winnares Prinses Christina Concours Valentina Tth '
Lees ook