Persverklaring:

Betreft: benefietmanifestatie in solidariteit met het Palestijnse volk

Op 16 juni organiseert het Platform Stop de Oorlog tegen de Palestijnen in samenwerking met Second Generation Concerts een multiculturele manifestatie in het Oosterpark te Amsterdam onder het motto FREEPALESTINA.NL. Tijdens de manifestatie zullen verschillende Marokkaanse bands en muziekgroepen uit andere landen optreden. Het bezoek van de manifestatie is gratis maar de opbrengst van collecte en verkoop is bestemd voor de stichting Kifaia. Dit is een organisatie die zich inzet voor gehandicapte kinderen en jongeren in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever.

Sinds Israël op 29 maart de gebieden die door de Palestijnse Nationale Autoriteit bestuurd worden volgens de akkoorden van Oslo binnenviel is een groot gedeelte van de maatschappelijke infrastructuur van de Palestijnen, waaronder ook medische voorzieningen, vernietigd. De organisatoren van de manifestatie willen juist daarom nu steun geven aan het werk van Kifaia.

Het Platform Stop de Oorlog tegen de Palestijnen is een samenwerkingverband van verschillende organisaties die van mening zijn dat vrede in het Midden-Oosten slechts bereikt kan worden door het onrecht dat de Palestijnse bevolking sinds de stichting van de staat Israël is aangedaan goed te maken. Het platform organiseerde op 13 april in Amsterdam een succesvolle demonstratie tegen de Israëlische agressie tegen het Palestijnse volk, waaraan zo n 25000 mensen deelnamen. Second Generation Concerts is een belangrijke organisator van Marokkaanse jongerenconcerten in Nederland en wil door zijn medewerking aan dit concert de betrokkenheid bij het Palestijnse volk zoals die onder Marokkaanse jongeren in Nederland bestaat zichtbaar maken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Platform Stop de Oorlog tegen de Palestijnen

http://www.palestina-komitee.nl/

06-10464152 (Jamal Ftieh)
w.lankamp@hccnet.nl

Over de Stichting Kifaia:

www.xs4all.nl/~kifaia/

Deel: ' Benefietmanifestatie in solidariteit met het Palestijnse volk '
Lees ook