Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


01/11/01 Benoeming Generaal Blomjous tot Chef Militaire Huis
Hare Majesteit de Koningin heeft met ingang van 1 november 2001 Luitenant-generaal der Cavalerie A.J.G.M. Blomjous benoemd tot Chef van Haar Militaire Huis.

Generaal Blomjous volgt Luitenant-generaal van de Koninklijke Luchtmacht J.F.G.A.M. Maas op, die op dezelfde datum met functioneel leeftijdsontslag gaat.

Generaal Blomjous (Breda, 1943) is thans Assistant Chief of Staff Intelligence bij Supreme Headquarters Allied Powers in Europe (SHAPE) in Mons, België.

Blomjous werd opgeleid aan de Koninklijke Militaire Academie waarna hij in verschillende functies bij de cavalerie diende, onder meer als eskadronscommandant bij het 41 Tank-bataljon, Regiment Huzaren Prins Alexander in Bergen (Hohne), Duitsland.

Na zijn Hogere Militaire Vorming was hij onder meer werkzaam bij de Directie Materieel Koninklijke Landmacht (DMKL) en bij het Commando Opleidingen van de Landmacht.

In 1985 werd Luitenant-kolonel Blomjous commandant van het 101 Tankbataljon. Van 1987 tot 1991 werkte hij in verschillende functies in Den Haag, laatstelijk als Souschef Materieeldienstgoederen bij DMKL in de rang van Brigadegeneraal.

In 1994 werd Blomjous benoemd in zijn huidige functie bij SHAPE en bevorderd tot Generaal-majoor.

Deel: ' Benoeming Generaal Blomjous tot Chef Militaire Huis '
Lees ook