Erasmus Universiteit Rotterdam

16 september 1999

Benoemingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Prof.dr. A.J.J.C. Bogers hoogleraar Thoraxchirurgie

Prof.dr. A.J.J.C. Bogers (1955) is benoemd tot hoogleraar Thoraxchirurgie aan de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. Bogers , sinds 1988 als cardiopulmonaal chirurg verbonden aan de afdeling Thoraxchirurgie van het Thoraxcentrum Dijkzigt ziekenhuis, werd in 1995 benoemd tot bijzonder hoogleraar Kinderkhartchirurgie te Rotterdam. Hij is lid van het dagelijks bestuur van het Thoraxcentrum/Hartcentrum.

Mevrouw prof.dr. E. Hey bijzonder hoogleraar Internationaal recht van natuurlijke hulpbronnen

Mevrouw dr. Ellen Hey (1957) is vanwege de Vereniging Trustfonds EUR benoemd tot bijzonder hoogleraar Internationaal recht van natuurlijke hulpbronnen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Voordat zij in 1990 bij de Erasmus Universiteit Rotterdam kwam, was zij werkzaam bij de Universiteit van Utrecht ( promotie in 1989) en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zij heeft tal van adviserende functies op het terrein van het Milieurecht.

Prof.dr. J.J.M. Jansen bijzonder hoogleraar Belastingrecht

Dr. J.J.M. Jansen (1954) is vanwege de Vereniging Trustfonds EUR benoemd tot bijzonder hoogleraar Belastingrecht, in het bijzonder de fiscale comptabele toepassingen en fiscale winstbepaling, aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Na zijn studie startte Jansen zijn carrière bij de Belastingdienst. Via het ministerie van Financiën kwam hij in 1993 terecht bij de vakgroep Belastingrecht van de Juridische faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1996 promoveerde hij bij prof.dr. L.G.M. Stevens.

Deel: ' Benoemingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam '
Lees ook