Wegener Arcade

14-12-1999

Beoogde overname Arcade Music Group door WBG Beheer

Door de directie van WBG Beheer BV te Hilversum en de Raad van Bestuur van Wegener Arcade NV worden besprekingen gevoerd omtrent een mogelijke overname door WBG van Arcade Music Group BV te Naarden (dochteronderneming van Wegener Arcade NV). De gesprekken hebben thans een dusdanig stadium bereikt dat de verwachting gewettigd is dat overeenstemming bereikt kan worden.

WBG Beheer is onder meer eigenaar van de platenmaatschappij Roadrunner International BV", die wereldwijd actief is met gespecialiseerde labels.

Arcade Music Group is actief in de Nederlandse muziekmarkt via haar platenmaatschappijen CNR Music (single artist platenmaatschappij) en Arcade TV, die gespecialiseerd is in de exploitatie van compilatie-cds. Arcade Music Group is tevens, met eigen vestigingen, actief in België, Spanje, Noorwegen, Zweden en Denemarken.

De beoogde overname biedt Roadrunner de gelegenheid om de strategische positie in Europa uit te breiden, alsmede verbreding in repertoire in de verschillende territoria.

Wegener Arcade heeft eerder dit jaar bekend gemaakt de strategische positie van de muziekactiviteiten te heroverwegen. De betrokken vakorganisaties en de SER zijn van het bovenstaande op de hoogte gebracht.

Apeldoorn, 14 december 1999 Directie WBG Beheer BV Raad van Bestuur Wegener Arcade NV

Deel: ' Beoogde overname Arcade Music Group door WBG Beheer '
Lees ook