14 januari 1999

Beperkt treinverkeer tussen Brussel en Leuven tijdens het weekend van 16 en 17 januari

Tijdens het weekend van 16 en 17 januari zullen autobussen de taak van de stoptrein overnemen tussen Kortenberg en Leuven. Reizigers moeten er rekening mee houden dat de bus 30 minuten langer doet over de rit. Sommige treinen die gebruik maken van het traject Leuven - Brussel zullen omgeleid worden, wat de rit 5 tot 10 minuten langer maakt. Tijdens dit weekend worden werken aan spoorwissels van het station Leuven uitgevoerd. Dit werk kadert in de aanleg van de vier sporen tussen Brussel en Leuven.Voorlopig zijn geen andere werkweekends gepland op deze plaats.

De stoptreinen tussen Brussel en Leuven worden beperkt tot het traject Brussel - Kortenberg. Na aankomst van de stoptrein uit Brussel in Kortenberg vertrekt een bus die langs Erps-Kwerps, Veltem en Herent naar Leuven rijdt.

De bus vanuit Leuven heeft dezelfde vertrektijd als de geschrapte stoptrein. Deze bus rijdt na een stop in Herent, Veltem, Erps-Kwerps en Kortenberg verder naar Nossegem en Zaventem.

Tijdens dit weekend kunnen ook de treinen Oostende - Eupen en Knokke/Blankenberge - Genk/Luik wegens de omweg die ze moeten maken langs Mechelen-Muizen, vertraging oplopen.

Minder treinen tussen Leuven en Waver tijdens het weekend van 23 en 24 januari

Tijdens het weekend van 23/24 januari zijn een aantal treinen tussen Leuven en Waver in beide richtingen wegens vernieuwingswerken aan de sporen geschrapt. Tussen Waver en Louvain-La-Neuve rijden de treinen volgens de dienstregeling.

Op zaterdag valt vanuit Leuven vanaf 7.34 uur om de twee uur telkens een trein weg. Vanuit Waver gebeurt hetzelfde vanaf 6.58 uur.

Op zondag geldt dezelfde regeling maar ten dienste van de studenten is er vanaf 15 uur terug normaal verkeer op de verbinding tussen Sint-Joris-Weert en Leuven.

Tussen Sint-Joris-Weert en Waver bezet een werktrein, net zoals op zaterdag, de ganse dag een spoor zodat er op deze verbinding slechts om de twee uur een trein kan rijden.

Het volgend werkweekend voor dit traject staat op de agenda in april.

Zondagavondtrein Neerpelt - Leuven brengt studenten naar Heverlee

De door studenten veel gebruikte zondagavondtrein die vertrekt vanuit Neerpelt en om 21.20 uur aankomt in Leuven, rijdt vanaf 24 januari verder naar Heverlee (21.23 uur) en stopt ook in Oud-Heverlee (21.34 uur). Sint-Joris-Weert (21.38 uur) is het eindstation van deze trein.

_________________________________________________________________

© NMBS 1998

Deel: ' Beperkt treinverkeer tussen Brussel en Leuven in het weekend '
Lees ook