19-07-1999 Beperkte radio-ontvangst in midden Nederland wegens groot onderhoud antennes

De FM antennes op de grote televisie- en radiotoren van Nozema in IJsselstein (U) zijn toe aan groot onderhoud. In verband hiermee worden de zenders voor de uitzendingen van Radio 2, 3, 4 en Sky Radio tijdelijk uitgeschakeld. Op 24, 25, 31 juli en 1 augustus tussen 20.00 en 23.00 uur zijn de genoemde programmas niet via de ether te ontvangen in Midden Nederland. Dit groot onderhoud moet eens per vijf jaar worden uitgevoerd. De geplande werkzaamheden kunnen alleen doorgaan bij goede weersomstandigheden.

Nozema, eigenaar van het grootste Nederlandse zenderpark voor radio en televisie, zal het antennesysteem inspecteren en de antennes schilderen. Omdat er alleen geschilderd kan worden op een droge ondergrond moeten de werkzaamheden s avonds plaatsvinden, voordat de dauw opkomt. Om de overlast bij luisteraars tot een minimum te beperken, is gekozen voor de weekenden in de vakantieperiode, waarin de luisterdichtheid het laagst is. De luisteraars die het signaal via de ether oppikken, zijn veelal automobilisten op weg naar hun werk.

Het betreft de volgende frequenties: Radio 2 92.6 MHz Radio 3 96.8 MHz Radio 4 98.9 MHz Sky Radio 100.7 MHz

De programmas van deze radiostations zijn in deze periode normaal via de kabel en/of via de andere etherfrequenties te beluisteren. Ook de rest van het Nozema FM-net blijft gewoon in dienst.

Deel: ' Beperkte radio-ontvangst Midden Nederland wegens onderhoud '
Lees ook