Gemeente Bergen op Zoom


Bergen op Zoom in platform Nederland - Marokko

Op vrijdag 28 september zal Bergen op Zoom een van de gemeenten zijn die in Den Haag bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten haar handtekening zal zetten onder de oprichtingspapieren van het platform gemeenten Nederland-Marokko.
De afgelopen weken is een aantal Marokkanen op bezoek geweest bij diverse gemeenten. Ook Bergen op Zoom had drie Marokkaanse gasten die een weekje in de keuken van de gemeente hebben gekeken.

Het initiatief voor het platform komt van Maârif, een stadsdeel van Casablanca waarmee het stadsdeel Amsterdam-Noord een stedenband heeft. Maârif nodigde vorig jaar Nederlandse gemeenten uit om eens te komen praten over het thema 'burgerparticipatie'. Op de conferentie die in november 2000 werd gehouden (mede op initiatief van de VNG) werd besloten tot een structurele vorm van samenwerking van de lokale overheden in beide landen.

Op vrijdag 28 september zetten 13 Nederlandse gemeenten hun handtekening onder de samenwerking. Het gaat om: Amsterdam-Noord, Den Haag, Ede, Enschede, Gouda, Leiden, Meppel, Rotterdam, Huizen, Schoonhoven, Zaltbommel, Zeist en Bergen op Zoom. De handtekeningen worden gezet tijdens een afsluitende bijeenkomst in de Van Roijenzaal van het VNG-gebouw aan de Van Nassaulaan 12 in Den Haag. De bijeenkomst duurt van 15.30 tot 17.30 uur.

Deel: ' Bergen op Zoom in platform Nederland - Marokko '
Lees ook