Lopende Zaken

Man gezocht door Justitie

Politie en Justitie zijn op zoek naar een man, de 45-jarige See Ming Chang, geboren op 12 - 11 - 1953, roepnaam Richard. Het is dringend gewenst dat deze man wordt aangehouden. Hij is veroordeeld wegens een dubbele moord in Sneek, gepleegd in augustus 1995; een zaak die in september 1995 in Opsporing Verzocht werd behandeld.

De man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar op 23 juni
1998. Gedurende het proces is hij door de Raadkamer op vrije voeten gesteld en sindsdien onvindbaar.

Intussen voelt zijn echtgenote zich ernstig bedreigd, want de man zou haar als volgende slachtoffer op het oog hebben. Vandaar de ongebruikelijke stap om de naam en de foto van de man in Opsporing Verzocht bekend te maken.

Signalement dader:
Man met Chinees uiterlijk, 1.75 m. lang; kort gedekt glad haar; bruin/zwarte ogen; een wrat op de kin; mogelijk brildragend.

De politie vraagt:

- Wie heeft de man gezien?

- Wie weet zijn huidige woon- of verblijfplaats?

De politie waarschuwt mensen die hem menen te herkennen uiterste voorzichtigheid te betrachten; de man kan gewapend zijn en erg gevaarlijk reageren.

Hoofdofficier van Justitie in Leeuwarden looft een beloning uit van Fl. 20.000,-- aan degene die aanwijzingen of inlichtingen verstrekt die kunnen leiden tot de aanhouding althans het bekendworden van de huidige woon- of verblijfplaats van See Ming Chang.

Reacties
Regiopolitie Friesland
Tel: 0800 61 03 (gratis)

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 1646 '
Lees ook