Avro's Opsporing Verzocht

Maarn: Moord op Sybine Jansons

Op 28 januari 1999 was er een extra uitzending van Opsporing Verzocht in verband met de verdwijning van de 13-jarige Sybine Jansons. Ze verdween op 19 januari op weg van school naar haar huis in Maarn.

Vorige week woensdagavond 24 februari, 5 weken na haar verdwijning, werd ze dood teruggevonden in een vaart, de Grote Heicop, die loopt tussen Breukelen en Kockengen en uitkomt in het Amsterdam-Rijnkanaal. De politie gaat uit van een misdrijf. Het is nog niet bekend hoe ze om het leven is gebracht. Het heeft er wel alle schijn van dat ze seksueel misbruikt is.

Ze heeft weken in het water gelegen. Misschien woont de dader in de buurt van de vaart; misschien is het toeval dat ze daar is gevonden. Het kan ook zijn, dat hij die plek kent. Het gebied langs de Grote Heicop tussen Breukelen en Kockengen is een geliefd gebied voor vrijende paartjes. De politie hoopt uit die hoek nog wat tips te verwachten. Toen Sybine gevonden werd had ze grotendeels de kleren aan, die ze droeg bij haar verdwijning. Haar jas en haar schoenen zijn nog niet terecht.

De politie vraagt:

- Wie weet waar de schoenen en jas van Sybine zijn?


- Wie heeft algemene informatie over deze zaak?

Extra vragen uitzending 9 feb. jl.

De zaak uitgezonden 28 jan. jl.

Reconstructie verdwijning Sybine Jansons

De politie vraagt

Reacties
Regiopolitie Utrecht
District Heuvelrug
Tel: 030 21 00 002

Er is nog steeds een beloning van Fl. 100.000,- beschikbaar voor de tip die leidt tot het oplossen van deze zaak.

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 1740 '
Lees ook