Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Den Haag: verkrachting 26-jarige vrouw

Woensdag 3 maart werd in haar woning in Den Haag een 26-jarige vrouw verkracht. De dader kende zij, sinds een half jaar, vaag uit het uitgaansleven in het Haagse centrum. Hij bracht haar wel eens thuis en wist zo haar adres.

De dader is een man die niet veel aansluiting leek te hebben met de andere cafébezoekers en vertelde het slachtoffer ook niet veel over zichzelf. Wel dat hij vaak op een sportschool te vinden was en zijn voornaam zou Eric zijn.

Om 16.30 uur op die woensdag de 3e maart, belde hij aan bij haar etage in het Statenkwartier. Voor een praatje, zo leek het. Tot hij haar vertelde dat hij haar "wel zag zitten". Zij maakte hem duidelijk dat dit niet wederzijds was (en ook niet kon zijn) en loodste hem naar buiten. Bovendien wist hij ook al langer dat het slachtoffer lesbisch was. Bij het trapportaal aangekomen pakte hij haar vast, duwde haar de slaapkamer binnen en verkrachtte haar daar.

Signalement dader:
Blanke man, 30-35 jaar, 1.85-1.95 m., lang en opvallend breedgeschouderd atletisch postuur, blauwe ogen. In één van zijn oren draagt hij een ringetje. Zijn haar is donkerblond, achterovergekamd en aan de zijkanten opgeschoren. De man heet waarschijnlijk Eric en hij rijdt in een bordeauxrode VW-Golf, oud model.

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent de dader aan de hand van het gegeven signalement in combinatie met de compositietekening?

- Zijn er vrouwen die deze manier van optreden herkennen en dit nooit aangegeven hebben?

- Wie heeft in algemene zin informatie over deze verkrachting?

Reacties
Regiopolitie Haaglanden
Bureau Berestein
Tel: 0800 - 61 02 (gratis)


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 1952 '
Lees ook