Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Zwanenburg (Haarlemmermeer): onbekend lijk in de Ringvaart gevonden

Twee vissende mannen vinden dinsdag 27 april in de Ringvaart (onder het viaduct van de A-9, langs de Zwanenburgerdijk) in Zwanenburg het stoffelijk overschot van een man, die al meerdere maanden in het water moet hebben gelegen. Het enige wat nog toonbaar is, is een deel van de onderbroek van het slachtoffer.

De man is omwikkeld met een ketting die met hangsloten (merk Tri-Circle) is vastgemaakt en verzwaard met twee halters van 15 kilo (merk Berg en van Duits fabrikaat). De halters zijn vroeger in Nederland wel gebruikt, maar de laatste tijd niet meer. De politie gaat er vanuit dat de man op de vindplek in het water is gedeponeerd, maar onbekend is wanneer.

Signalement slachtoffer:
Man met blanke huidskleur, ca. 50 jaar oud, 1.68 lang, gezet postuur, donker haar, schoenmaat 41/42. Hij droeg een grijs/roze boxershort, maat XXL.

Het slachtoffer kan zowel Eurpeaan als Aziaat zijn geweest. Hij had een ingrijpende tandartsbehandeling ondergaan en had vier bruggen in zijn gebit.
Ook had de man een kogel in zijn linkerknie die door weefsel al was ingekapseld en waar hij mogelijk al jaren mee heeft rondgelopen. Waarschijnlijk dat hij hierdoor enigszins mank liep. Zo'n schot komt vooral voor in criminele milieus in bijvoorbeeld het Verre Oosten of Noord-Ierland.

De politie vraagt:

- Wie weet wie het slachtoffer is?

- Wie heeft meer informatie over de grijs/roze boxershort, maat XXL?
- Wie heeft er mogelijk meer informatie over de omstandigheden waaronder het slachtoffer om het leven is gebracht?
- Wie weet wie de importeur is van de halters van Duits fabrikaat, merk Berg?

Reacties
Regiopolitie Kennemerland
Bureau Hoofddorp
Tel: 0800 - 61 02 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2062 '
Lees ook