Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Landsmeer: poging tot overval

Op vrijdag 9 april om 14.45 uur werd er een poging gedaan de VSB bank te overvallen aan de Dr. Maarten Luther Kingstraat (recht tegenover het winkelcentrum Nieuwe Gouw) in Landsmeer. Er zijn op dat moment geen klanten in de bank, alleen een baliemedewerkster achter een open balie. Een man opent de deur met zijn rechterhand, terwijl hij zijn linkerhand in zijn jaszak houdt. Hij loopt rechtstreeks naar de balie, haalt zijn linkerhand met een wapen uit zijn jaszak en richt het op de buik van de baliemedewerkster. Hij zegt niets. De medewerkster roept dat hij weg moet gaan. En dat doet hij. De overvaller rent 100 meter naar zijn auto, terwijl medewerkers van de bank achter hem aan rennen.

Zijn auto, een blauwe stationwagon Volkswagen of Ford Escort, kenteken begint met LH of LD, staat voor de voormalige garage Haleber aan het Zuideinde. Hij scheurt weg over het Zuideinde. Hij gaat waarschijnlijk linksaf de IJdoornlaan in en dan richting A10 of rechtdoor richting Amsterdam-Noord.

Signalement dader:
Lichtgetinte man, Noord-Afrikaans of Zuid-Europees; 25-30 jaar;
1.75-1.80 m. lang; normaal postuur; zwart, kort, golvend haar, snor; netjes gekleed in een lichtkleurige broek en een half lange donkere jas, een parka model. Hij is linkshandig.

De politie vraagt:

- Wie her(kent) de dader aan het opgegeven signalement?
- Wie heeft deze man voor de overval op vrijdagmiddag 9 april in de buurt van de VSB bank gezien?

- Wie heeft een blauwe stationwagon zien parkeren of zien staan bij het voormalige garagebedrijf Haleber aan het Zuideinde?
- Wie heeft de genoemde auto zien wegrijden en weet welke richting de auto is opgegaan?

- Wie heeft algemene informatie over deze poging tot overval?

Reacties
Regiopolitie Zaanstreek-Waterland
Tel.: 0800 - 61 03 (gratis)


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2105 '
Lees ook