Lopende Zaken

Amsterdam: gewonden bij overval op geldauto

Maandagochtend 22 februari is op de Borneolaan en de C. van Eesterenlaan een gewapende overval gepleegd op een geldtransport. Op de geldauto werd geschoten. e overval, die werd uitgevoerd door waarschijnlijk vier personen, mislukte. De daders zijn gevlucht, maar niet dan nadat zij een politieauto onder vuur hadden genomen. Twee agenten raakten daarbij gewond. De overvallers maakten gebruik van een donkerblauwe Audi stationwagen en van een wit en een beige bestelbusje. Ze hadden allen tijdens de overval een bivakmuts op.

De politie vraagt:

- Wie heeft een van de daders na de overval, rond 09.30 uur maandagmorgen, in de richting van de Cruquiuskade of Borneokade zien wegvluchten? Deze man moet de bivakmuts ergens tijdens zijn vlucht hebben afgezet.

- De overige daders zijn gevlucht in de donkerblauwe Audi met een vals kenteken. Wie heeft deze auto zien rijden over de Panamaweg en in de Piet Heijntunnel, waar de bestuurder overigens nog een aanrijding veroorzaakte en wie heeft de auto daarna nog zien rijden?
- De Audi is teruggevonden in de Kloosterstraat in Muiden. Wie heeft gezien dat de auto daar neergezet werd?

- Vanuit de Audi werden kraaienpoten gegooid, vermoedelijk zelfgemaakte. Wie kan hierover informatie verschaffen?
- Wie heeft informatie over het witte bestelbusje, en vooral ook over de kentekenplaat van het busje? De letters die zijn gebruikt komen vaak op Franse auto's voor.

- Wie heeft informatie over de combinatie van de drie gebruikte auto's: de Audi station, de witte en de beige bestelbus?
- Heeft iemand personen bij deze auto's gezien? De politie is zeer geïnteresseerd in signalementen van deze personen.
- Wie heeft in algemene zin informatie over deze zaak?

Reacties
Regiopolitie Amsterdam-Amstelland
Tel: 0800 61 03 (gratis)

De Hoofdofficier van Justitie Amsterdam looft een beloning van fl.
50.000,-- uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de daders.

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2156 '
Lees ook