Lopende Zaken

Breda: vrouw ontvoerd en beroofd

Op donderdagavond 28 januari om 21.15 uur werd een vrouw ontvoerd op de Chasseesingel in Breda en daarna beroofd. Als ze in haar auto stapt, komen 2 mannen aanlopen. Ze vertrouwt het niet en doet van binnen de portieren op slot. Een van de mannen klopt op het portierraam en vraagt of ze geld kan wisselen. Ze draait het raampje open en op dat moment steekt de man zijn arm naar binnen en doet het portier open. Even later zit zij op de achterbank en zitten de mannen voorin.

Ze rijden Breda uit. De vrouw moet haar tas afgeven, het geld dat zij bij zich heeft, haar sieraden, gouden halsketting met geloof, hoop en liefdetekens, gouden armband en haar bankpasje. Ze wordt gedwongen te zeggen wat haar pincode is. Met die pas wordt in Dordrecht, bij de ABN/AMRO op de Stationsweg, gepind. Ze rijden naar Rotterdam. De daders zeggen dat ze daar met dat geld heroïne gaan kope

Bij een trein- of metrostation stappen de mannen uit. De vrouw kan zich niet meer herinneren welk station dat was. De daders leggen de vrouw uit hoe ze terug moet rijden naar de autoweg. Ze scheuren de bladzijde met haar naam en adres uit haar agenda en steken het bij zich. Ze dreigen het een en ander bij haar te laten regelen door vrienden, als ze aangifte zou doen.

Signalement daders:
Dader 1 (die uitstapte op te pinnen): man van ong. 30 jaar oud; ong.
1.75 m lang. Hij sprak gewoon Nederlands.

Dader 2: blanke man, ong. 30 jaar oud, ong. 1.80 lang; normaal postuur; verzorgd uiterlijk; donkerblond, kort haar en hij sprak Nederlands en Duits door elkaar.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de daders?

- Wie heeft relevante informatie over de daders, bijvoorbeeld over de verblijfplaats?

- Zijn er vrouwen die op een vergelijkbare manier door dit tweetal zijn aangesproken of lastiggevallen: in Rotterdam, in Brabant of elders in het land?

- Wie heeft in algemene zin informatie over deze zaak?

Reacties
Regiopolitie Midden- en West-Brabant
Bureau Breda
Tel: 00 0800 61 02 (gratis)

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2228 '
Lees ook