Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Nijkerk: Lijk onbekende man gevonden in sluis

Woensdag 14 april, kort na 18.00 uur ziet de schipper van een boot, in een sluis bij Nijkerk, het lijk drijven van een tot nu toe onbekende man. De brandweer haalt de man op het droge en ontdekt, dat een deel van zijn lichaam is omwikkeld met een ketting en dat het lichaam verminkt is.

Een week later haalt een duiker nog een soortgelijke ketting plus een verzwaring boven water in de sluis. Het kan zijn dat de man vanaf de brug in het water is geworpen, maar volgens diverse experts kan hij ook heel goed ergens anders in het water terecht zijn gekomen, b.v. in het buitenwater of in de Arkervaart. De politie heeft een sterk vermoeden dat de man van Chinese afkomst is.

Signalement dader:
Tussen de 25-45 jaar; 1.74 m. lang; zwart haar; schoenmaat 39 of 40; een goed verzorgd gebit. Of hij horloges of kettingen tijdens zijn leven heeft gedragen is onbekend, wel heeft hij op z'n rug een tatoeage van 30 bij 30 cm., voorstellende een veelkleurige draak met tekens van mogelijk letters of woorden. De kleding is tamelijk exclusief: Zwart T-shirt, merk Eminence; maat 5 (Large), daarover een blauw/grijze trui, merk Nino Cerruti, maat 5; bruin/beige gespikkelde onderbroek met knoopjes, merk Nino Cerruti, maat 5; blauw/grijze pantalon, merk Matinique; witte, katoenen sokken; geen schoenen.

De politie vraagt:

- Wie mist in zijn omgeving een man die voldoet aan het signalement?
- Wie kan informatie geven over met name de onderbroek en trui? Nino Cerruti maakt momenteel deel uit van een modelijn.
- Wie kan informatie verschaffen over de tatoeage op de rug van het slachtoffer en wie weet wie deze heeft gezet?

- Wie heeft vanaf half februari tot woensdag 14 april iets verdachts gezien in de omgeving van de Arkersluis bij Nijkerk, in verband met deze zaak?

Reacties
Politie Regiopolitie Gelderland-Midden, districtbureau Ede Tel.: 0800 - 61 01 (gratis)

Tijdens de uitzending en herhaling is er een Chinese tolk aanwezig die u te woord kan staan.


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2302 '
Lees ook