AVRO's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Gouda: aanranding in de trein Rotterdam - Gouda

Op maandagmiddag 18 januari werd een 15-jarig meisje aangerand in de trein Rotterdam-Gouda. Ze stapt in Rotterdam Centraal in: de trein van 16.09 uur. Waarschijnlijk bij Rotterdam Noord of Rotterdam Alexander komen 2 jongemannen de trein in. Ze gaan bij het meisje zitten. Ze bouwen langzaam een reeks aan intimidaties op. Het begint met een handkus, vervolgens zoenen ze haar op de wangen en gebaren op de mond gezoend te willen worden. Ze worden handtastelijk.

De trein is niet bepaald vol. Mede-passagiers kijken de andere kant op. Ze denken dat ze zitten te dollen. Opeens ziet het meisje dat een van de jongens een pistool bij zich heeft. De trein stopt in Gouda. Alle passagiers stappen uit, behalve de 2 jongens en het meisje. Een van de daders zet de punt van een mes op haar keel en willen haar meenemen. Ze duwt hem opzij, rent langs hem, vlucht het perron op, het station uit. De daders blijven zitten tot de trein keert op station Goverwelle. Daar vallen ze de machinist nog lastig als ze de deur niet open krijgen. De politie denkt dat ze weer teruggereden zijn naar Gouda en daar zijn uitgestapt.

Signalement daders:
Dader 1 (met mes): donker getinte man; ong. 20 jaar oud; ong. 1.70 m. lang; gedrongen postuur; kort geschoren, zwart kroeshaar; 2 gouden hoektanden in het bovengebit; zegelring aan zijn rechterhand; gekleed in een zwarte jas.
Dader 2 (met vuurwapen): licht getinte man; ong. 20 jaar oud; ong. 1.80 m. lang; slank postuur; kort, zwart krullend haar; langwerpig gezicht; gekleed in een zwarte leren 3/4 jas, lichtblauwe spijkerbroek. Een van de mannen had een aluminiumkleurige GSM-telefoon bij zich.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de daders aan de hand van het gegeven signalement?
- Wie heeft de 2 jongens op maandag 18 januari in Rotterdam of in de buurt van Gouda op een station gezien?

- Wie heeft de 2 jongens en het meisje en/of iets van de aanranding gezien in de trein Rotterdam-Gouda op maandag 18 januari tussen 16.00 en 16.30 uur?

- Wie heeft in algemene zin informatie over deze zaak?

Reacties
Regiopolitie Hollands Midden
Bureau Leiderdorp
Tel: 0800 61 04 (gratis)

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2397 '
Lees ook