Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Grave (Noord-Brabant): gewapende overval op café

Donderdag 8 juli, tegen 04.00 uur, is café "Oud-Grave" aan de Klinkerstraat in Grave overvallen. Het is na sluitingstijd. De eigenaar en zijn vrouw zitten met een vriendin nog wat na te praten. De deur van het café is nog niet op slot. Plotseling komen twee mannen binnen met een nylonkous over hun hoofd. Een van hen blijft, gewapend met en mes en een barkruk, bij de deur staan. De ander loopt, met een pistool, naar de kassa en eist geld. Tot slot wordt ook de telefoon onklaar gemaakt. Dan gaan de mannen er vandoor. De politie gaat er van uit dat de daders uit de regio van Grave komen.

Vluchtroute + auto
Kort na de overval ziet de eigenaar een Opel, tegen het verkeer in, de Klinkerstraat uitrijden. Deze is even later op de Arnoud van Gelderweg in Grave, met een nog draaiende motor, teruggevonden. Deze auto is 3 dagen voor de overval gestolen in Beuningen, in de Schoolstraat. Het gaat om een grijze Opel Corsa, kenteken KV-32-HY.

In auto achtergelaten
In de auto vindt de politie op het dashboard het opschrift NEC NBO. De eigenaar heeft dit niet gedaan. Het kan zijn dat de letters betekenen NEC, voetbalclub Nijmegen en NBO, NeerBosch- Oost (een wijk in Nijmegen). Verder ligt er nog een, niet alledaags, leren baseballpet in met het logo van de New York Giants; een pakje Marlboro sigaretten; een sigerettenpeuk van het merk Barclay en een aansteker van Makelaarskantoor Hermsen & Hunnik in Nijmegen.

Buit
Naast het meegenomen geld uit het café hebben de daders ook uit de gestolen auto een aantal hesjes meegenomen in de kleuren geel en oranje.

Signalement daders:
Dader 1 (met pistool): blanke man; 20-30 jaar; 1.70-1.80 meter; breed postuur; zwarte trainingsbroek met zwart T-shirt; nylonkous over het hoofd; leren baseballpet met embleem van New York Giants.

Dader 2 (met mes en barkruk): blank; 20-25 jaar; 1.80-1.85 meter; rossig/blond haar; draagt snor; nylonkous over het hoofd; ruim zittende spijkerbroek.

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent de daders?

- Wie kan de gestolen grijze Opel Corsa in verband brengen met de daders?

Reacties
Regiopolitie Brabant-Noord
Tel: 0800 - 61 01 (gratis)

***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2443 '
Lees ook