Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Veghel: overval op lingeriezaak

Vrijdag 5 maart rond 09.45 uur werd lingeriezaak 'Daphne' aan de Molenwieken in het centrum van Veghel overvallen. Dit gebeurde een kleine maand na de overval op kledingzaak 'Steps', dat nog geen 40 meter verderop ligt. De winkel was net open en de eigenaresse was bezig de kassa gebruiksklaar te maken toen er al een klant binnenkwam die informeerde wat een setje kostte. Toen zij het wilde antwoorden kwam er nog een man binnen.

De eerste man draaide zich om, pakte de vrouw beet, bedreigde haar met een mes en zei dat ze de kassa open moest maken. Hij graaide het weinige geld dat in de kassa zat bij elkaar en stopte dat in een papieren zak.

Op hun gemak verlieten de beide mannen rustig de winkel en sloegen linksaf de Kalverstraat in. Een getuige zag hen de Korte Kerkstraat inlopen, richting het klooster aan de Deken van Miertstraat. Tussen het klooster en de kerk reden de daders vanaf een parkeerplaats weg, richting Frisselsteinstraat, in een donkerkleurige auto van een wat kleiner type, mogelijk een Toyota.

Signalement daders:
Dader 1 (met het mes): man met bruine huidskleur, 30-35 jaar, ca. 1.70 m. lang, tenger postuur, smal gezicht, donkere ogen. Hij droeg een groene jas en een petje. De man sprak goed Nederland, met een accent en rookte een filtersigaret. Het mes waarmee hij de eigenaresse bedreigde was een kartelmesje met geel heft en iets groter dan een aardappelmesje.

Dader 2: man met bruine huidskleur, 30-35 jaar, ca. 1.70 lang, iets breder dan dader 1. Hij had kort, zwart, stekelig haar en droeg een zwart leren jack met wit stiksel of naden.
Het geld hebben ze meegenomen in een blauwe papieren zak die in de lingeriezaak van het slachtoffer wordt gebruikt.

De politie vraagt:

- Wie kent of herkent de daders aan de hand van de gegeven signalementen?

- Wie kan iets over het mes en de papieren zak zeggen i.v.m. de daders? Het kan b.v. zijn dat de zak vanuit de auto, vermoedelijk een donkerkleurige Toyota, klein model, is weggegooid.
- Wie heeft in algemene zin informatie over de overval op lingeriezaak 'Daphne' aan de Molewieken in Veghel op vrijdag 5 maart, rond 09.30 uur?

Reacties
Regiopolitie Brabant-Noord
Bureau Veghel
Tel: 0800 - 61 03 (gratis)


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Zoekwoorden:

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2550 '
Lees ook