Avro's Opsporing Verzocht

Lopende Zaken

Amsterdam: Dubbele moord (follow up uitz. 05.01.1998)

Maandag 24 november 1997 rond 21.00 uur doet een bewoner van de Noorderbreedte, in de wijk Banne in Amsterdam-Noord, een gruwelijke vondst. Hij mist zijn buren al een tijdje en gaat kijken. Ze blijken op beestachtige wijze, met steekwapens, te zijn vermoord en liggen vermoedelijk al 5 dagen dood in huis. Het zijn de 79-jarige Henk Opentij en zijn 73-jarige vriendin en tevens buurvrouw Mary Run. Uit de woning blijkt niets te zijn vermist.

De politie heeft belangrijke nieuwe aanwijzingen: Er is van uitgegaan dat de moord is gepleegd woensdag 19 of donderdag 20 november 1997. Uit de nieuwe aanwijzingen blijkt dat de moorden ook na donderdag kunnen hebben plaats gevonden, zelfs in het weekeinde van de 22ste en 23ste november. De dader of daders lijken in heftige emotie te hebben gehandeld. Het is duidelijk dat er veel meer geweld is gebruikt, dan nodig om te doden.

Signalement dader:
In de woning is een latex handschoen achtergelaten zoals die in ziekenhuizen wordt gebruikt, een z.g. 'operatiehandschoen'. Verder is er een schoenspoor in de woning gevonden welke afkomstig is van het merk Caterpillar, type Dieselpower, model Claymont en waarschijnlijk maat 41 of 42. Er zijn in Nederland weinig exemplaren van verkocht en voor zover bekent in de kleuren bruin en zwart.

De politie vraagt:

- Zijn er mensen die de latex 'operatiehandschoen' in verband kunnen brengen met de moorden en/of de mogelijke dader of daders?
- Is iemand in het bezit van Caterpillar schoenen, type Dieselpower, model Claymont, of heeft deze schoenen in het bezit gehad?
- Wie kent iemand die deze schoenen heeft of heeft gehad?
- De politie verzoekt met klem de anonieme beller en de schrijver of schrijfster van de anonieme brief aan één van de familieleden van de slachtoffers contact op te nemen. Met de wens om anoniem te blijven zal rekening worden gehouden en informatie zal discreet worden behandeld.

- Wie heeft er in algemene zin informatie over deze dubbele moord?

Reacties
Regiopolitie Amsterdam-Amstelland, bureau Waddenweg Tel.: 0800 - 61 04 (gratis)

De Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 35.000 gulden voor tips die leiden tot aanhouding van de dader of daders. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.
***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2597 '
Lees ook