Avro's Opsporing Verzocht

Horst: aanranding in trein met geweld

Donderdag 28 januari om 17.13 uur stappen twee vrouwen op de trein van Helmond naar Venlo. Ze nemen plaats in een zespersoonscoupé, waarin op dat moment al twee mannen zaten. In Helmond-Brouwhuis stapt één van de mannen uit en daarna, in Deurne, verlaat één van de vrouwen de trein. Twee minuten na vertrek uit Deurne staat de overgebleven man op, pakt een mes uit zijn jas en vouwt het open.

Vervolgens grijpt hij de vrouw bij haar haren, zet het mes op haar keel en dwingt haar hem met de hand te bevredigen. Als de trein na 10 minuten vaart mindert voor station Horst-Sevenum, klapt de man het mes dicht, brengt zijn kleding in orde en gaat een sigaret draaien alsof er nooit iets gebeurd is. Als de trein stopt grijpt het slachtoffer haar tas, stapt uit en loopt gehaast, zonder nog om te kijken naar haar auto en gaat naar huis.

Signalement dader:
Blanke man, ong. 50 jaar, 1.70-1.75 m. lang, normaal postuur, vrij rond gezicht, kort donker achterover gekamd haar en hij had zich die dag niet geschoren. De man droeg een bril met een tamelijk rond, geel gekleurd montuur met mogelijk zware glazen en had borstelige wenkbrauwen die boven het montuur uitkomen, verder een zilverkleurige ring die uit meerdere dunne ringen leek samengesteld te zijn.

Hij was gekleed in een zwarte ribbroek, een fijn gebreide trui in de kleuren grijs, rood en zwart, een grijze bloes onder de trui, een donkergroene ¾-jas met zwarte kraag en vier zakken met zwarte kleppen. Ook had hij een plastic tas bij zich, waarop in paars/rode letters stond: 'Apotheek', 'Venlo', 'Blerick'.

De politie vraagt:

- Wie (her)kent de dader aan de hand van het gegeven signalement in combinatie met de compositietekening?

- Zijn er vrouwen die eerder door deze man zijn lastiggevallen of zijn aangerand en die daar nooit aangifte van hebben gedaan?
- Zijn er soortgelijke situaties bekend, met deze gewelddadige manier van optreden?

- De politie wil graag in contact komen met de man die op donderdag 28 januari om 17.13 uur in de trein Helmond-Venlo zat en met de man en twee vrouwen de coupé deelde. Hij stapte op station Helmond-Brouwhuis uit.

- Zijn er reizigers die de dader eerder of onlangs nog in de trein hebben gezien?

Reacties
Regiopolitie Limburg-Noord
Bureau Horst
Tel: 0800 - 61 04 (gratis)


***Bekijk het originele bericht voor eventuele foto's***

© 1998-1999 AVRO, Politie & Ministerie van Justitie

Deel: ' Bericht Avro's Opsporing Verzocht - 2621 '
Lees ook